POTPUNO LUDILO U LIGI ŠAMPIONA: Real se na NESTVARAN način ponovo vratio iz MRTVIH, SENZACIJA u Minhenu, Bajern ELIMINISAN! VIDEO
Foto: Profimedia

Liga šampiona

POTPUNO LUDILO U LIGI ŠAMPIONA: Real se na NESTVARAN način ponovo vratio iz MRTVIH, SENZACIJA u Minhenu, Bajern ELIMINISAN! VIDEO

Fudbal -

U utorak veče na odigrane su prve dve revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona.

Posle dve dramatične utakmice i fantastičnog fudbala dva španska kluba VIljareal i Real Madrid plasirali su u polufinale Lige šampiona.

Čelsi je u sjajnoj utakmici na stadionu "Santjago Bernabeu" imao prednost od 3:0 golovima Mejsona Maunta u 15, Antonija Ridigera u 51. i Tima Vernera u 75. minutu, ali nije uspeo da je sačuva do kraja.

Realu je prvo produžetke doneo Rodrigo u 80. minutu, dok je pogodak koji je Madridjane odveo u polufinale postigao Karim Benzema u 96. minutu.

Španski tim će u polufinalu igrati protiv pobednika dvomeča Mančester siti - Atletiko Madrid. Siti posle prve utakmice ima prednost od 1:0.

Čelsi je poveo u 15. minutu nakon što je Verner proigrao Maunta na ivici kaznenog prostora, a ofanzivac londonskog tima pogodio mrežu Reala.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, iako je Čelsi bio konkretniji, ali je zato nastavak meča obilovao uzbudjenjima.

Prvo je Ridiger u 51. minutu glavom posle kornera duplirao prednost Čelsija, da bi desetak minuta kasnije gostujućem timu poništen gol pošto je Markos Alonso igrao rukom.

U 66. minutu je usledila najbolja šansa Reala na meču kada je Benzema pogodio prečku, ali je u 75. minutu na semarofu pisalo 0:3 pošto se Verner sa dva "lažnjaka" rešio igrača Reala i savladao Kurtou.

Samo pet minuta kasnije Luka Modrić je sjajno proigrao Rodriga koji je smanjio na 3:1 i tako odveo utakmicu u produžetke, a sve je rešeno u 96. minutu kada je Vinisijus Žunior pronašao Benzemu u kaznenom prostoru, a ovaj glavom zatresao mrežu i poslao svoj tim u polufinale.

Fudbaleri Viljareala prvi su polufinalisti Lige šampiona pošto su večeras u Minhenu odigrali 1:1 sa Bajernom u revanš meču četvrtfinala.

Španski tim je u Minhen stigao sa prednošću od 1:0 iz prve utakmice i uspeo je da pogotkom Samjuela Čukvuezea u 88. minutu izbori plasman među četiri najbolje ekipe Evrope.

Prethodno je Bajern poveo golom Roberta Levandovskog u 52. minutu, ali to na kraju nije bilo dovoljno.

Nemački tim je dominirao u revanšu, napadao, stvarao šanse, dok se Viljareal dobro branio, čekao svoje šanse iz kontranapada i slavio posle samo jednog udarca u okvir gola.

U prvom poluvremenu je dobru šansu za Bejern imao Džamal Musijala, na početku drugog i Upamekano, a domaći tim je poveo golom koji je u 52. minutu postigao Levandovski. Bio je to 13. gol Levandovskog u ovoj sezoni Lige šampiona.

Promašivali su posle toga i Miler i Koman i usledila je kazna u 88. minutu kada je Čukvueze, samo četiri minuta pošto je ušao u igru, završio brz napad Viljareala i postigao gol vredan polufinala.

Viljarel će u polufinalu igrati sa pobednikom dvomeča Benfika - Liverpul. Ekipa Jirgena Klopa posle prve utakmice ima prednost od 3:1.

1 / 10 Foto: Profimedia

KRAJ MEČA

Drugi produžetak:

118. minut - Neverovatnu šansu promašio je Kaj Haverc, glavom preko gola sa pet metara

112. minut - Čelsi svim silama napada, Zijeh je promašio veliku šansu, sjajno brani Kurtoa. Fanatstičan meč u Madridu.

106. minut- Počeo je drugi produžetak u Madridu

Liga šampiona
foto: Profimedia

Prvi produžetak:

105. minut - Završen je prvi produžetak. Čelsi kidiše nakon primljenog gola, Real čeka šansu iz kontre da dokusuri protivnika.

97. minut - GOL, 2:3 BENZEMA, nestvarni golgeter Reala postiže novi pogodak, Real opet ima rezultat koji ga vodi dalje

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Madridu

Drugo poluvreme:

90. minut - Kraj u Minhenu, Bajern je elimisan, Viljareal je u polufinalu Lige šampiona

Viljareal
foto: Profimedia

90. minut - Pulišić u nadoknadi propušta dve sjajne šanse za Čelsi, meč u Madridu odlazim u produžetke.

88. minut - GOL 1:1, Viljareal je izjednačio u Minhenu, Bajern pred eliminacijom, strelac Čukveze u 88. minutu

Bajern
foto: Profimedia

85. minut - Sve pršti u Madridu i jedni drugi žele pogodak koji bi ih verovatno odveo u polufinale. Bajern u drugom meču pokušava da postigne drugi gol takođe vredan polufinala, ali Villjareal odoleva, pa je i ovaj meč blizu produžetaka.

79. minut - GOL 1:3, Real postiže pogodak, Rodrigo je strelac nakon sjajne asistencije Modrića. Totalno ludilo, istovetan rezultat kao u Londonu, koji meč vodi u produžetke!

75. minut - GOL, 0:3, Verner, nestvaran rezultat u Madridu koji vodi Čelsi u polufinale. Potpuni šok!

66. minut - Prečka za Real. Benzema nakon centaršuta Mendija, potpuna ludnica u Madridu.

61. minut - Alonso je postigao i treći gol za Čelsi, ali je nakon VAR intervencije gol poništen, jer je Španac navodno igrao rukom.

58. minut - Real je žestoko napao posle gola Čelsija, gosti jako opasni iz kontre, sjajan meč u Madridu.

Bajern
foto: Profimedia

52. minut - GOL, poveo je i Bajern u Minhenu, ko bi drugi nego Levandovski. Bavarcima se ispaltio presing, uzeli su loptu defanzivcima gostiju u opasnoj zoni, a Poljak je sjajnim šutem od stative, matirao nemoćnog Rulija.

51. minut - GOL, potpuni šoku Madridu, Čelsi vodi 2:0. Rudiger je strelac glavom nakon kornera. Aktuelni prvak Evrope je tako neutralisao prednost Reala iz prvog meča, sada je ukupno 3:3

46. minut - Utakmice su nastavljene

Prvo poluvreme:

45. minut - Završena su prva poluvremena u Minhenu i Madridu

34. minut - Sve više nervoze na obe utakmice. Pogotovo od strane domaćih ekipa Bajerna i Reala, koji su izgleda očekivali lakši posao.

Liga šampiona
foto: Profimedia

25. minut - U Madridu sve pršti, igra se obostrano otvoreno. Šanse se ređaju na obe strane. U Minhenu Bajern pritiska, ali bez prave prilike, iskusni Španci su dobro organizovani i vrebaju iz kontre.

Liga šampiona
foto: Profimedia

15. minut - GOL, Čelsi je poveo u Madridu i prepolovio prednost Reala. Gol je nakon sjajne akcije postigao Mejson Maunt, neodbranjiv udarac u levi ugao nemoćnog Kurtoe.

8. minut - Na obe utakmice igra se obostrano otvoreno, za sada mreže miruju.

1. minut - Počele su utakmice u Madridu i Minhenu.

SASTAVI:

REAL: Kurtoa - Karvahal, Načo, Alaba, Mendi - Kros, Kazemiro, Modrić - Valverde, Vinisius, Benzema.

ČELSI: Mendi - Džejms, Rudiger, Silva - Alonso, Kante, Kovačić, Loftus-Čik - Verner, Maunt, Haverc.

Liga šampiona
foto: Profimedia

BAJERN: Nojer - Pavar, Upamekano, Ernandez - Sane, Kimih, Gorecka, Koman - Miler, Musiala - Levandovski.

VILJAREAL: Ruli - Fojt, Albiol, Tores, Estupinjan - Pareho, Kapue, Kokelan - Moreno, Danhuma, Lo Selso.

Liga šampiona
foto: Profimedia

U Madridu u velikom derbiju Real dočekuje zvaničnog prvaka Evrope Čelsi nakon fantastične pobede od 3:1 u prvom meču.

Blistao je trostruki strelac Karim Benzema i Čelsi je faktički pred nemogućom misijom u Madridu, iako im na ruku ide pravilo da od ove sezone gol u gostima više ne važi.

"Male su šanse da ćemo preokrenuti rezultat iz prve utakmice, ali svakako treba pokušati... Trudićemo se da budemo u boljoj formi nego u prvom susretu Mi smo tim kojem je potrebna snaga i oštrina, kako bi bili posebni. To nismo dovoljno pokazali u prošlom meču. To je bilo i zbog njihovog kvaliteta da uspore igru i kontrolišu meč kroz posed lopte", svestan je težine zadatka Tomas Tuhel trener Čelsija

Tomas Tuhel
foto: Profimedia

Ipak Nemac smatra da je ovakva utakmica veliki izazov za njegovu ekipu.

"Zadatak je neverovatno težak i veliki je izazov, s obzirom na rezultat prve utakmice, gde igramo, protiv koga igramo i fazu u kojoj igramo ovakav meč ", zaključio je Tuhel.

U Realu su svesni da posao još uvek nije gotov i da ne sme biti opuštanja.

"Moramo igrati kao u prvoj utakmici. Siguran sam da se nismo opustili zbog rezultata iz prvog susreta. Osećamo uobičajenu brigu kao kad god igramo protiv jakog rivala. A Čelsi je i dalje veoma, veoma snažan. Moramo ih poštovati da bismo ih pobedili", rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

Karlo Anćeloti
foto: AP

U drugom meču Minhenu favorizovani Bajern dočekuje Viljareal nakon iznenađujućeg poraza u Španiji od 1:0.

Da stvar bude gora po Bavarce, opšti je utisak da su još dobro i prošli i da se Viljareal propisno ispromašivao i propustio priliku da nokautira slavni klub.

Ipak u Minhenu su ubeđeni da će pokazati svoje pravo lice " Alijanc Areni".

Julijan Nagelsman
foto: AP

"Ono što mi daje uverenje je da smo mi odigrali veoma loš meč, a Viljareal njihov najbolji. To smo utvrdili analizom njihovih utakmica. Ne verujem da će se ponoviti da mi odigramo loše i drugi meč protiv istog protivnika. Zbog toga sam prilično siguran da će biti značajno bolje. Tačno je i ono što je rekao Nojer, da je ovo tip utakmica koji izvlači najbolje iz igrača da pruže vrhunsku igru", rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Unaj Emeri, Viljareal
foto: Profimedia

Trener Viljareala Unaj Emeri majstor je za evropske nokaut utakmice, a sa Viljarealom već je osvojio Ligu Evrope prethodne sezone.

"Veoma poštujem Bajern. Biće teška utakmica i moramo da budemo spremni da odgovorimo ako rezultat ne bude pozitivan po nas. Znam da nas cene, ali znam da misle i da su favoriti ako pokažu sve što mogu", izjavio je trener Viljareala.

Utakmice su na programu u 21h

Kurir sport

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track