EUFORIJA U KRUŠEVCU: Saša Marjanović doneo počasti i novu nadu Napretku VIDEO
Foto: Ž. M.

Napredak je iskoristio poslednju šansu i ušao u plej-of

EUFORIJA U KRUŠEVCU: Saša Marjanović doneo počasti i novu nadu Napretku VIDEO

Fudbal -

Napredak je jesenju sezonu prvenstva Super lige Srbije odigrao odlično.

Na kraju je delio četvrto i peto mesto sa Vojvodinom. U proleće je bilo mnogo posrtanja, smenjen je trener Ivan Stefanović, a za novog stratega izabran je Zoran Milinković, nekadašnji trener Partizana i drugih klubova, iskusan profesionalac.

Na debiju u Novom Pazaru Čarapani sa novim šefom su poklekli domaćinu, pa je plasman u plej-of visio o koncu.

Da bi se osigurao nastavak takmičenja sa najboljim timovima bila je nužna pobeda nad Metalcem na domaćem terenu. Nije bilo nimalo lako, gosti su se umešno branili, na terenu se vodila rovovska borba. Isteklo 90 minuta i nema golova i bruka je bila na pomolu.

A onda. Onda je proradio kapiten i najbolji igrač Saša Marjanović. U sedmom minutu sudijske nadoknade dosuđen je slobodan udarac na 25 metara od gola protivnika. Sekunde su odlučivale konačan ishod meča.

Kapiten je preuzeo odgovornost i posao odradio kapitenski. Na najbolji mogući način. Snajperskim udarcem matirao je golmana Metalca i svom timu doneo veliki uspeh – plasman u plejf of i šansu da se uključi u borbu za Evropu.

TSC je četvrti na tabeli i ima 4 boda viška od Čarapana. Šansa postoji, a da li će biti iskorišćena videćemo.

-Bio sam svestan da je to poslednja šansa i pokušavao sam da se smirim i koncetrišem. Udaljenost je bila nešto veća od idealne za mene i trebalo je dobro da doziram jačinu udarca i pogodim deo mreže, gde golman ne može da stigne loptu. Ostalo ste videli... Verujem da je trijumf nad Metalcem zaokret u pravom smeru. Mnogo će nam ova pobeda značiti, pre svega za samopouzdanje, a svi koji su igrali fudbal znaju kako je teško vratiti se na pravi put posle loše serije, kad kola krenu nizbrdo. Idemo od utakmice do utakmice, sada je sve moguće, ni Evropa nije daleko. Pokušaćemo, kazuje Napretkov slavodobitnik Saša Marjanović.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track