SUDIJSKA KOMISIJA NIJE PODLEGLA PRITISKU: Derbi će suditi zvanično NAJBOLJI srpski sudija!
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

SUDIJSKA KOMISIJA NIJE PODLEGLA PRITISKU: Derbi će suditi zvanično NAJBOLJI srpski sudija!

Fudbal -

Večiti derbi, 167. po redu, zakazan je za subotu od 18 časova, a poznato je i ko će deliti pravdu.

Utakmicu Crvene zvezde i Partizana na Marakani sudiće - Srđan Jovanović, objavljeno je na sajtu FSS.

Srđan Jovanović
foto: Starsport©

Jovanović je trenutno najbolji srpski sudija, a na 167. susretu "večitih" pomagaće mu Milan Mihajlović i Uroš Stojković, dok će u VAR sobi sedeti Momčilo Marković i Bojan Banović.

Podsećamo, iz Zvezde su pred derbi od FSS i slektora Dragana Stojkovića tražili da ne sudi Srđan Jovanović.

"FK Crvena zvezda uvažava stručnost i reputaciju sudije Srđana Jovanovića, ali Vas molimo da zbog njegove klupske pripadnosti njega više ne delegirate za utakmice Crvene zvezde, navode sa Marakane. Radi se verovatno o odličnom sudiji, jednom od najboljih koga trenutno imamo. Međutim, imajući u vidu da je sudija Srđan Jovanović osvedočeni navijač FK Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudija Jovanović sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FK Crvena zvezda a posebno u narednom derbiju", naveli su crveno-beli između ostalog u saopštenju.

Srđan Jovanović
foto: Starsport©

Srđan Jovanović u svojoj karijeri može da se pohvali da je sudio dva derbija u prvenstvu i jedan u Kupu u kojima je dva trijumfa ostvarila Crvena zvezda, a jedan je pripao ekipi iz Humske ulice.

Inače, Jovanović je pre nedelju dana bio glavni sudija derbija četvrtfinala Lige Evrope između Ajntrahta i Barselone, a sinoć je bio deo revanša četvrtfinala LŠ između Reala i Čelsija kao četvrti sudija.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track