SKANDAL! Selektor fudbalerki S. Irske NEPRIMERNO komentarisao ubedljiv poraz svojih devojaka od Engleske, pa im se sada izvinjava
Foto: AP

SKANDALOZNO

SKANDAL! Selektor fudbalerki S. Irske NEPRIMERNO komentarisao ubedljiv poraz svojih devojaka od Engleske, pa im se sada izvinjava

Fudbal -

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Severne Irske Keni Šils izvinio se zbog izjave da su "žene emotivnije od muškaraca", dok je komentarisao poraz svoje ekipe od Engleske 0:5.

Šilsa je dobio brojne kritike posle izjave koju je dao u utorak posle utakmice.

On se danas izvinio na "izazvanoj uvredi".

"Ja sam zagovornik ženskog fudbala i strastveno želim da se razviju prilike da žene i devojke procvetaju", rekao je Šils, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je u utorak rekao da ženske ekipe mnogo češće brzo primaju drugi gol, pošto su emotivnije od muškaraca i da se to lako može uočiti kada se pogledaju šabloni.

Njegova ekipa je gubila na poluvremenu 0:1 od Engleske, a u drugom delu igre je za 27 minuta primila četiri gola. Utakmicu na Vindzor Parku u Belfastu gledalo je 15.348 navijača, što je rekordna poseta ženskog fudbala u Severnoj Irskoj.

"Želim da se izvinim zbog komentara koje sam dao na konferenciji za novinare posle utakmice. Sinoć je bila posebna prilika za ženski fudbal u Severnoj Irskoj i ponosan sam što sam predvodio grupu koja je uzor mnogim devojčicama i dečacima širom zemlje", rekao je Šils.

Severna Irska je posle poraza od Engleske izgubila šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track