JOVANA DAMNJANOVIĆ RAZBILA NEMICE: Srce mi je prepuno, borile smo se do poslednjeg minuta...
Foto: AP

JOKAGOL

JOVANA DAMNJANOVIĆ RAZBILA NEMICE: Srce mi je prepuno, borile smo se do poslednjeg minuta...

Fudbal -

Centarfor Srbije najzaslužnija za istorijski trijumf naše reprezentacije nad fudbalskom velesilom

Sa 19 godina osvojila je Ligu šampiona, igra u Bajernu i upoređuju je sa Aleksandrom Mitrovićem! Radi se golgeteru ženske reprezentacije Srbije Jovani Damnjanović, koja je u istorijskoj pobedi Srbije nad Nemačkom u kvalifikacijama za Mundijal postigla dva gola.

Kolika je senzacija u pitanju, najbolje govori podatak da je kvota na pobedu naših nad strašnim Nemicama bila čak 81, dakle, za uloženih 100 evra na Srbiju inkasirali biste čak 8.100 dinara... Malo je onih koji su bili tako hrabri pre meča, a mnogo onih koji sada pričaju "što nisam uplatio..." Nemačka je u konkurenciji žena među tri najjače reprezentacije na svetu.

Na pitanje kako se oseća kao junak meča, Jovana je odgovorila za sajt FSS:

- Hvala na tome, ali junakinje su sve ove devojke, borile smo se do poslednjeg minuta. Od srca čestitam ekipi, ovaj period iza nas je bio težak, imale smo uspone i padove, loš meč protiv Izraela, povrede, koronu i sve to... Pobediti ovakvog protivnika, šta da kažem, srce mi je prepuno.

Borila se kao lavica sa odbranom Nemačke, ponekad je uz sebe imala i tri čuvara.

- Imam iskustva s njima, znala sam šta mogu, a šta ne. Hvala saigračicama na asistencijama, srećom, uspela sam da ih iskoristim. Čekamo meč s Portugalom u septembru kako bismo otišli u baraž. Nadamo se da će tribine ovde biti punije, da ćemo dobiti podršku kakvu zaslužujemo, jer slaviti protiv zemlje koja je bila svetski, evropski i olimpijski šampion nije mala stvar - kaže devojka kojoj bi na karijeri mogla da pozavidi većina muških kolega.

Naše devojke su sada u poziciji da u meču s Portugalom izbore baraž za Svetsko prvenstvo, a taj meč je na programu u septembru.

Svaka čast Jovani čestitao i njen Bajern

Jovana nastupa za bundesligaša Bajern, s kojim se takmiči i u Ligi šampiona. Bavarci su svojoj igračici čestitali na pobedi nad Nemačkom i tako pokazali koliko su veliki klub.

Jovana Damnjanović
foto: PrintScreen

(Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track