ŠOK, NEMANJA MATIĆ NAPUŠTA JUNAJTED: Novi trener ga ne želi, Srbin na leto može da bira novi klub!
Foto: EPA

kraj

ŠOK, NEMANJA MATIĆ NAPUŠTA JUNAJTED: Novi trener ga ne želi, Srbin na leto može da bira novi klub!

Fudbal -

Mančester želi godinu dana pre isteka ugovora da se rastane sa bivšim reprezentativcem Srbije

Nemanja Matić napustiće Mančester junajted na leto! Godinu dana pre isteka ugovora čelnici kluba pokušaće sporazumno da se rastanu od Srbina, ali i velikog broja igrača.

Nemanja Matić
foto: Profimedia

Menadžment kluba sa Old Traforda planira veliku rekonstrukciju igračkog kadra, razočaran mizernim partijama ove sezone, gde bi Mančester junajted lako mogao da ostane i bez plasmana u Evropu, ne samo bez Lige šampiona.

Nemanja Matić ima 33 godine i ugovor sa Mančester junajtedom do juna 2023. godine. Kako piše lokalni list "Mančester Evening Nevs" srpski fudaler biće stavljen na transfer listu. Ove sezone odigrao je 26 utakmica, nije dao gol, ali je upisao dve asistencije.

Novi trener Mančester junajteda od leta Erik Ten Hag, koji dolazi iz Ajaksa, jasno je stavio rukovodstvu svoju viziju, a prema pisanjima engleskih medija Nemanja Matić se ne uklapa u njegovu koncepciju. Njega bi trebalo da zameni Ten Hagov miljenik iz Ajaksa Doni Van den Bek, koji je na pozajmici u Evertonu.

Nemanja Matić, Doni Van den Bek
foto: EPA

Pored Srbina, Holanđanin je precrtao i dvojicu golmana Dina Hendersona i Lija Granta, defanzivce Erika Bajia i Fila Džonsa. Ugovori neće biti produženi Polu Pogbi, Džesiju Lingardu, Huanu Mati i Edinsonu Kavaniju. Otpisani su i oni koji su na pozajmicama kao što su Antoni Marsijal, Aksel Tuanzebe i Tahit Čonga.

Nemanja Matić, Ole Gunar Solskjer
foto: EPA

Nemanja Matić stigao je u Mančester junajted 2017. godine iz Čelsija, kada ga je angažovao tadašnji trener Žoze Murinjo u transferu teškom oko 45.000.000 evra. Kod Portugalca Matić je bio jedan od najboljih i najstandardnijih prvotimaca, a iz prvog tima je bukvalno skonjen od strane Ole Gunara Solskjera. Srbin ima godišnja primanja na Old Trafordu u visini od 4.000.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track