OVO SU OCENE FUDBALERIMA ZVEZDE ZA PRIKAZANO PROTIV PARTIZANA: Eraković stavio Rikarda u džep!
Foto: Starsport

167. večiti derbi

OVO SU OCENE FUDBALERIMA ZVEZDE ZA PRIKAZANO PROTIV PARTIZANA: Eraković stavio Rikarda u džep!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigralisu nerešeno 0:0 u 167. večitom derbiju.

Ovo su ocene fudbalerima Crvene zvezde za prikazano protiv Partizana

Analizirao: Aleksandar Radonić

Milan Borjan 6,5

Kapiten je plenio sigurnošću i samopouzdanjem i tako punio svoju ekipu, oprezan i siguran tokom cele utakmice, nekoliko puta je bio na iskušenju posle šuteva Meniga i Vujačića, ali je uspeo da sačuva gol Zvezde

Kristijan Pičini 5

Suviše ležerno ušao u meč, nedopušten broj grešaka, gotovo da nije mogao da istrči nijedan sprint i pomogne u napadu, jedna od lošijih partija u dresu Zvezde ovog proleća, zato je i zamenjen na poluvremenu.

Aleksandar Dragović 6

Komandant odbrane, nije štedeo ni protivnika, ni sebe, pa je zaradio rasekotinu iznad oka i sa zavojem odigrao utakmicu, u najkritičnijim trenucima po svoj tim birao je najbolja rešenja i izvlačio ono najbolje iz sebe i ekipe

167. večiti derbi
foto: Starsport

Strahinja Eraković 7

Ubedljivo najbolji igrač Crvene zvezde u ovom lošem derbiju, ima srce ovaj momak, borio se kao lav. Miran u teškim situacijama, brz kao gepard, bez šanse da ga bilo ko pretrči. Nimalo respekta nije imao prema Rikardu, stavio je u džep najboljeg strelca lige. Svuda ga je bilo, čak i da zakrpa sve Pičinijeve rupe. Brojni skauti su ga gledali i imali šta da vide.

Milan Rodić 6

Nismo navikli da ga gledamo ovako nesigurnog, dva puta ispao za ozbiljne šanse gostiju. Jednom otvorio kontru protivniku za 100-odstotnu priliku, drugi put kažnjen žutim kartonom. Zbog toga je u grču odigrao ostatak utakmice, nekako u grču da ne bude usključen.

Seku Sanogo 6

Vodio je rovovsku borbu na sredini terena, pravu tuču sa Zdjelarom i Jevtovićem. Zvezdin specijalac nije bio na visini zadatka ove večeri. Imao je nekoliko riskantnih dodavanja, međutim kad se sve sabere svoj posao je odradio i sinoć zaradio platu.

Slavoljub Srnić 6

Borben, pravi Zvezdin vojnik, ali je često puta ulazio u brisani prostor i ostavljao "promaju" na sredini. Daleko bolji u drugom delu, kada je znao nekoliko puta da probije i tako ostavi prostor za bočne napade.

167.  večiti derbi
foto: Starsport

Aleksandar Katai 6

Gotovo neprimetan u prvom delu, bez žara i energije za nadigravanjem. Nije ovo bio njegov dan. Tražio se tokom cele utakmice i nije se našao. Jedan od njegovih najslabijih derbija. Nije se našao u šansi za gol, nije digao nijednom publiku na noge, s tiga i ne čudi što je rezultata na kraju bio 0:0.

Gelor Kanga 6

Uputio prvi šut na gol Partizana u 42.minutu, što dovoljno govori o načinu igre Zvezde. Dezorijentisan i nesiguran, prednjačio u greškama i otvarao kontre protivniku. Ruku na srce, jedini u Zvezdinom timu koji je tražio loptu i pokušavao da atakuje i pritiska gol rivala.

Mirko Ivanić 5,5

Neprimetan. Kao i Katai, nije bio inspirisan, akad je tako onda je Zvezda u ozbiljnom napadačkom problemu. Odlično skautiran od strane stručnog štaba Partizana i zatvoren od strane odbrane crno-belih. Morao je da menja stranu, ali ni to nije pomoglo. Beskrvan i neraspoložen, zaboraviće brzo ivaj derbi.

Ohi 5

Ništa nije mogao protiv Vujačića i Miletića, bez daha, kao da je izgubio pobednički duh koji ga je krasio od dolaska u Zvezdu, nije se našao ne samo šansi, već i u prilici da zapreti, pa je s razlogom zamenjen posle prvih 45 minuta.

Dejan Stanković 6

Na italijanski način je spremio derbi. Nije napao protivnika, niti ga pritisnuo. Protivnik kao da je znao kako će mu ekipa igrati. Nije spremio zamke kao u derbiju od pre dva meseca, kada je razbio istog rivala. Odlučio se za "katanaćo" igrao na bod i na kraju dobio ono što je tražio. Videćemo hoće li biti dovoljno za oetu titulu u nizu.

167.  večiti derbi
foto: Starsport

Milan Pavkov 6

Od 46.umesto Ohija, u velikij želji da postigne gol bio preterano agresivan. Napadao stihijski, nedostaje mu rutina i sigurnost, da bi to bio onaj stari Pavkov.

Milan Gajić 6

Od 46. umesto Pičinija, doneo sigurnost, Partizan je bio uštopovan po desnoj strani, a sam Gajić je nekoliko puta imao dobre prodore, koje nažalost nije krunisao asistencijama

El Fardu Ben 6

Od 70. minuta umesto Ivanića, doneo sigurnost svojim iskustvom i znanjem. Znao je kad treba da stane na loptu, kad da digne ekipu i pripreti protivniku.

Nenad Krstičić

Od 90.umesto Srnića, nedovoljno vremena za ocenu

Radovan Pankov

Od 90. minuta umesto Kataija, nedovoljno vremena za ocenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track