Kralj Falkao

Čovek za velike utakmice

Kralj Falkao

Fudbal -
Centarfor Atletika nikada nije zakazao u najvažnijim mečevima za svoje klubove

Tigar.Radamel Zarate Garsija, ili jednostavno samo Falkao, imao je sreću da se rodio u Južnoj Americi, državi Kolumbiji, gde se, fudbalski gledano, često beži od klišea prilikom odabira igrača. U Evropi, Srbiji pogotovu, našao bi se već neki stručnjak koji bi procenio da onako nizak, ne naročito brz, može da pređe na zadnjeg veznog, ali nikako ne može da bude centarfor i igrač od kog sve zavisi.Popularni Tigar rođen je 1986. godine, u mestu Santa Marta, na karipskoj obali Kolumbije, a fudbalom je počeo da se bavi od malih nogu. Već u 11. godini skauti Ajaksa poželeli su da od njega naprave naslednika Jarija Litmanena, ali su roditelji procenili da je prerano za odvajanje od porodice. Tri godine kasnije prešao je u argentinsku River Platu iz matičnog Lanseros Bojake za 500.000 dolara, da bi 2005. godine zaigrao za prvi tim. Čuveni Danijel Pasarela nazvao ga je „novi Marko van Basten“, a zvezda je bila definitivno rođena kada je u prvih sedam mečeva postigao sedam golova za „milionere“.U Evropu dolazi zahvaljujući interesovanju Portoa koji ga za 5,5 miliona evra dovodi 2009. godine, a prodaje ga Atletiko Madridu za 40 miliona evra. Osvojio je sa Portom prvenstvo Portugala i Ligu Evrope, dok je sa „jorgandžijama“ uzeo Ligu Evrope i Superkup Evrope, postigavši tri gola u finalu protiv zvaničnog šampiona Evrope, Čelsija.

Ženu našao u crkviKralj golova je dete rođeno u braku bivšeg fudbalera Ramadela Garsije Kinga i Karmence Zarate. Ime Falkao dobio je od oca koji je obožavao brazilskog asa Roberta Paola Falkaa. Oženjen je Argentinkom Lorelej Taron, koju je upoznao tokom igranja za River Platu. Sa prelepom Lorelej upoznao se u crkvi da bi se posle godinu i po dana zabavljanja odlučili za brak.

Uz rame PuškašuFalkao je bio najzaslužniji za trijumf Atletika nad Čelsijem (4:1) u Superkupu Evrope. Sa tri gola stao je uz rame velikom Ferencu Puškašu, jedinom igraču koji je u nekom evropskom finalu upisao het-trik za jedno poluvreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track