Srbin prodao Luku Modrića
Foto: REUTERS

Kum Peđe Mijatovića

Srbin prodao Luku Modrića

Fudbal -
Poznati menadžer Vlado Lemić odradio transfer Luke Modrića u madridski Real za 40 miliona evra

Čovek iz senke.Kada proradi „stvaralačka ljubav“ Srbina i Hrvata, onda neko treći tu kreaciju dobro plati. Hrvat je u priči Luka Modrić, Srbin je poznati menadžer Vlado Lemić, a transfer je platio Real Madrid, i to čitavih 40 miliona evra. Hrvatski mediji pišu, pozivajući se na svoje izvore, da je glavni posao u istorijskom prelasku Modrića iz Totenhema u „kraljevski klub“ odradio bivši fudbaler banjalučkog Borca koji se sa bratom Zoranom više od deceniju i po bavi transferima igrača.Prvi veliki posao Vlado Lemić završio je u leto 2000. godine kada se Mateja Kežman iz Partizana preselio u redove PSV Ajndhovena za neverovatnih 27 miliona nemačkih maraka. Kasnije su braća Lemići odradili niz osrednjih transfera da bi svoje mesto u vrhu menadžerskog sveta obezbedili pojavom Romana Abramoviča na čelnoj poziciji u Čelsiju. U fudbalskom svetu se tvrdi da su Lemići ljudi od neograničenog poverenja bogatog Rusa zbog čega je desetak igrača došlo na Stamford bridž uz njihovo posredovanje.Uticaj u Real Madridu ostvarili su u eri Predraga Mijatovića kao sportskog direktora, čak se šuška da su u međuvremenu postali toliko bliski da su se i okumili. Mnogo toga o Lemićima se samo priča, a stvarno se malo zna zbog opredeljenja da ne komuniciraju s medijima. Stoga je pravo čudo i jučerašnji SMS Zorana Lemića na molbu Kurira za intervju.- Moj poslovni princip je da ne dajem nikakve intervjue. Tako je bilo do sada, a tako će biti i dalje. Hvala na razumevanju - poručio je Lemić.

Vlado Lemić
Vlado Lemić

Lemić osvojio kupVlado Lemić je rođen 1966. godine u Zagrebu, ali igrački vek proveo je u banjalučkom Borcu, sa kojim je učestvovao u osvajanju kupa 1988. godine. To finale ostaće upamćeno po golu Senada Lupića i promašenom penalu Dragana Stojkovića Piksija, a Lemić je ušao u igru umesto strelca jedinog pogotka. Karijeru je nastavio u Belgiji, gde je branio boje Lirsa.

Najznačajniji Lemićevi transferi Mateja Kežman 2000 Partizan PSV 27 miliona DM Džeferson Farfan 2004 Alijanc PSV 2 miliona evra Arjen Roben 2004 PSV Čelsi 12,1 milion funti Rajston Drente 2007 Fejenord Real 14 miliona evra Branislav Ivanović 2008 Lokomotiva Čelsi 9,7 miliona funti Miralem Sulejmani 2008 Herenven Ajaks 16,25 miliona evra Zoran Tošić 2009 Partizan Mančester 6,2 miliona evra Klas Jan Huntelar 2009 Ajaks Real 27 miliona evra Samuel Eto 2011 Inter Anži 28 miliona evra Luka Modrić 2012 Totenhem Real 40 miliona evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track