70 NAVIJAČA U TUČI KORISTILO SEKIRE I MAČETE: Dan posle scena koje su ZGROZILE SRBIJU u Hrvatskoj viđene još surovije scene VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

žestok sukob

70 NAVIJAČA U TUČI KORISTILO SEKIRE I MAČETE: Dan posle scena koje su ZGROZILE SRBIJU u Hrvatskoj viđene još surovije scene VIDEO

Fudbal -

Samo dan nakon što su na ulicama Beograda zabeležene uznemirujući kadrovi tuče dve grupe navijača, ista stvar se dogodila i u Hrvatskoj.

Na dan večitog derbija, navijači su se sukobili u centru srpske prestonice, a žestoka tuča ispred jednog kafića je prekinuta kada su primetili da jedan od njih bez svesti leži na betonu i da je u opasnosti.

A, sutradan su se u Hrvatskoj, tačnije kod Vinkovaca, sreli najvatrenije pristalice Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita.

Njihov sukob bio je još brutalniji. Na sajtu hrvatskog "Indeksa", može da se nađe informacija da su u sukobu dve neprijateljski nastrojene grupe korišćene mačete, sekire i palice, a na snimku se i vidi jedan učesnik koji u levoj ruci nosi veliku sekiru.

- Možemo da potvrdimo sukob, istraga je u toku i nakon nje ćemo da objavimo više informacija - poručio je Dragoslav Živković, portparol Policijske Uprave Vukovarsko-srijemske.

Prema navodima navijačke stranice "Hooligans.cz", koja je objavila i video snimak, u tuči je učestvovalo do 30 pripadnika Torcide iz Splita koji su spremili mačete, sekire i slične stvari i oko 40 članova ekipe "Bad blue boys".

Hajduk i Dinamo će u sredu od 19 časova na stadionu Poljud u Splitu igrati derbi koji bi mogao da odluči i o šampionskoj tituli.

Dinamo trenutno ima 66 bodova, dva više od Osijeka koji ima utakmicu više u odnosu na Zagrepčane, dok je Hajduk treći sa 59 bodova.

Kurir sport

Bonus video:

01:37

Prava navijačka makljaža i pesničenje kao iz filmova: Navijači Zvezde tri puta uterivali Škote u hotel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track