DINAMO JE IZNAD ŽIVOTA, ZATO ĆU DA UKRADEM JOŠ KOJI MILION! Zdravko Mamić našao način da u bekstvu PLJAČKA klub koji toliko voli
Foto: Profimedia

ne smiruje se

DINAMO JE IZNAD ŽIVOTA, ZATO ĆU DA UKRADEM JOŠ KOJI MILION! Zdravko Mamić našao način da u bekstvu PLJAČKA klub koji toliko voli

Fudbal -

U trenutku kada je znao da je osuđen zbog iznude velike svote novca iz Dinamo Zagreba, kontrovetni Zdravko Mamić je poručio da je za njega "Dinamo iznad života", ali je i nakon toga nastavio da zgrće ozbiljne količine novca na štetu kluba iz Zagreba.

U junu 2018. godine, Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvorske kazne zbog zloupotrebe položaja i izvlačenja velike količine novca iz Dinamo Zagreba, a ta presuda je potvđena u martu 2021. godine.

Ipak, iako se trenutno nalazi u bekstvu i boravi na teritoriji Bosne i Hercegovine, Mamić još uvek zarađuje od najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Hrvatski nedeljnik "Nacional" naveo je da Mamić koji je oštetio klub za 15.300.000 evra, a državu za 1.600.000 evra utajom poreza, i dalje uzima pare iz Dinama.

Prema podacima koji se mogu naći na sajtu "Nacionaла", Mamić je uspeo da poveže firme iz Bosne i Hercegovine sa upravom Dinama i tako, čak i u bekstvu, uspeva da iznudi novac iz hrvatskog velikana.

- Iako je suočen s jednom presudom i najmanje dve nove optužnice zbog isisavanja novca prilikom transfera fudbalera u zagrebački klub i iz njega, odbegli gazda zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, i dalje nastavlja s vrlo sličnom praksom. Nacional je tokom prošle nedelje došao do dokaza da su u najmanje dva slučaja kupoprodaje igrača tokom prošle godine milionski iznosi za navodne posredničke usluge uplaćeni na račun njemu bliskih firmi i osoba u Mostaru. U ovom slučaju radi se o prelasku igrača Marka Bulata i Denija Jurića iz Fudbalskog kluba Šibenik u GNK Dinamo početkom 2021. godine, za šta je navodno potrošeno čak 3.500.000 evra. Najmanje 600.000 evra tom prilikom je prebačeno na račun firme DI & DŽ iz Mostara, ali taj iznos se odnosi samo na deo provizije koju je posrednicima uplatio klub iz Šibenika - navodi "Nacional".

Zdravko Mamić
foto: AP

Osječki Županijski sud je u junu 2019. godine izdao nalog za raspisivanje poternici protiv Mamića, a nakon što je 2021. godine presuda postala pravosnažna, Mamić se oglasio iz Mostara i na konferenciji za novine koju je održao, poručio je da nije u bekstvu, te da je spreman da zatvorsku kaznu u BiH.

- Ukoliko dođe do toga da služim zatvorsku kaznu, onda ću da je služim isključivo u BiH. Nikad nisam bio ni formalno begunac niti sam danas begunac. Jer kako čovjek može da pobegne iz vlastite države. Bio sam na službenom putu kad se izricala presuda u Osijeku i nalazio sam se na teritoriji BiH. Kad je presuda izrečena ostao sam u svojoj matičnoj državi - poručio je Mamić, a tokom konferencije je izgovorio rečenicu o kojoj se i danas priča:

- Meni je Dinamo iznad života - rekao je tada Mamić i dodao da će u toku godine obeležiti jubilej – 50 godina neprekidnog boravka i rada u Dinamu.

Naravno, jasno je da delima nije pokazao da zaista misli to što je rekao.

Kurir sport

Bonus video:

01:41

ĆIRO JE PRVAK SVETA DA TI GA ME..E DA NE OSETIŠ: Mamić ekspresno odgovorio na Blaževićeve optužbe (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track