MITAR JE KLASA, BOLJI JE OD LEVANDOVSKOG I BENZEME: Srbin je najproduktivniji i najefikasniji napadač u Evropi!
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL, Profimedia, AP

ima li ko bolji

MITAR JE KLASA, BOLJI JE OD LEVANDOVSKOG I BENZEME: Srbin je najproduktivniji i najefikasniji napadač u Evropi!

Fudbal -

Sa 40 golova ove sezone u Čempionšipu, napadač Fulama i srpske reprezentacije bez premca u najjačim ligama

Aleksandar Mitrović najbolji je, ujedno i najproduktivniji strelac najjačih evropskih liga. Prvi napadač srpske reprezentacije u dresu Fulama postigao je 40 golova ove sezone i nedostaju mu još samo tri, da obori rekord Gaja Vitingema, centarfora Portsmuta iz sezone 1992/1993.

Aleksandar Mitrović, Fulam
foto: Profimedia

Aleksandar Mitrović dao je dva gola u pobedi Fulama nad Prestonom (3:0), čime je klub iz Londona i matematički obezbedio povratak u Premijer ligu. Sa 40 golova Srbin je bez premca kada se pogledaju najbolje lige Evrope.

Čempionšip kao prvenstvo, po svom kvalitetu i ulaganjima sigurno se nalazi među deset najjačih šampionata na Starom kontinentu.

Aleksandar Mitrović, Fulam
foto: Profimedia

- Lepo je. Neverovatna sezona za mene. Dao sam mnogo golova. Imam saigrače koji mi uvek stvaraju šanse, a ja sam uradio svoj posao. Zaista, izvanredna sezona i na ličnom i na timskom nivou. Posebna - rekao je Mitrović i dodao:

- Osećam se neverovatno. Odradili smo izvanredan posao tokom cele sezone. Posebno mi je drago što smo izborili povratak u Premijer ligu pred našim navijačima, u svojoj kući. To celu stvar čini posebnom.

Robert Levandovski
foto: EPA

Kada se pogledaju najkvalitetnije lige, Aleksandar Mitrović je daleko ispred konkurencije. Robert Levandovski iz Bajerna dao je 32 gola u Bundesligi, Karim Benzema, centarfor Reala iz Madrida 25 u La Ligi, koliko i Ćiro Imobile iz Lacija u Seriji A, Darvin Nunjez iz Benfike u Portugalu, te Deniz Undav iz ekipe Union SG u belgijskoj Župiler ligi.

Karim Benzema
foto: Profimedia

Najbolji strelac Premijer lige je Mohamed Salah iz Liverpula sa 22 gola. Dušan Vlahović u Italiji dao je 23 pogotka, a Kilijan Mbape iz PSŽ u francuskoj Lig1 21 gol. Sebastijen Ale, napadač Ajaksa sa 20 pogodaka, prvi je strelac holandske Eredivizije.

Mohamed Salah
foto: EPA

Od jačih liga valja pomenuti turski šampionat gde na listi strelaca sa 15 pogodaka vodi Umut Dilan Bozok iz Kasimpaše iz Turske, ruski gde je Gamid Agalarov iz Ufe sa 16 golova najproduktivniji, te Niklas Helenijus iz Silkeborga u Danskoj sa 16 pogodaka.

Aleksandar Katai, Rikardo Gomeš
foto: Nemanja Nikolić, EPA Andrej Cukić

Što se tiče evropskih liga, po produktivnosti dobro je kotirana srpska Superliga. Napadač Partizana Rikardo Gomes dao je 23 gola, a Aleksandar Katai iz Crvene zvezde 20. Obojica do kraja šampionata imaju šansu da poprave vlastiti golgeterski učinak.

Evropske lige

Najbolji strelci

1. Aleksandar Mitrović (Fulam) Čempionšip 40 golova

2. Robert Levandovski (Bajern) Bundesliga 32

3. Karim Benzema (Real) La Liga 25

4. Ćiro Imobile (Lacio) Serija A 25

5. Darvin Nunjez (Benfika) Liga Portugal 25

6. Denis Undav (Union SG) Župiler liga 25

7. Mohamed Salah (Liverpul) Premijer liga 22

8. Kilijan Mbape (PSŽ) Lig 1 21

9. Sebastijan Ale (Ajaks) Eredivizija 20

10. Gamid Agalarov (Ufa) Premijer Rusija 16

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track