HRVATSKA ĆE TEŠKO PONOVITI SREBRO IZ RUSIJE Bilić: Jedino što sigurno znam - niko ne želi da igra protiv nas!
Foto: Profimedia

MUNDIJAL

HRVATSKA ĆE TEŠKO PONOVITI SREBRO IZ RUSIJE Bilić: Jedino što sigurno znam - niko ne želi da igra protiv nas!

Fudbal -

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić izjavio je da će ta selekcija na Svetskom prvenstvu u Kataru teško ponoviti rezultat sa prethodnog iz Rusije kada je osvojila drugo mesto.

"Biće teško. Nismo favoriti. Favoriti su uvek isti: Španija, Brazil i Nemačka. Zatim dolaze Engleska, Portugal, Argentina i možda Hrvatska", rekao je 53-godišnji Bilić u intervjuu za špansku Marku, prenosi agencija Hina.

Bilić nije pomenuo aktuelne šampione sveta, reprezentaciju Francuske koja je 2018. godine u finalu pobedila Hrvatsku sa 4:2.

"Možemo biti iznenađenje. Jedna stvar koju sigurno znam, nakon što sam šest godina bio selektor reprezentacije, jeste da niko ne želi da igra protiv nas", dodao je Bilić.

Slaven Bilić
foto: AP

Bilić je vodio Hrvatsku od 2006. do 2012. godine, a zatim je bio na klupi moskovske Lokomotive, Bešiktaša, Vest Hema, Al-Itihada, Vest Bromvič Albiona i kineskog prvoligaša Peking Guana sa kojim je prekinuo saradnju 8. januara.

Hrvatska će pod vodjstvom Zlatka Dalića igrati na Svetskom prvenstvu u grupi sa Belgijom, Marokom i Kanadom.

"Naša sadašnja ekipa je mešavina iskusnih igrača koji su već napravili neverovatan posao u Rusiji i jako mladih igrača koji doprinose energijom i kvalitetom", rekao je Bilić i dodao da je to "dobra i uravnotežena" ekipa.

"Neću reći da imamo najbolju sredinu terena, ali ne vidim nijednu drugu koja bi bila bolja od naše sa Modrićem, Kovačićem i Brozovićem. To je, po meni, velika snaga ove ekipe", rekao je on.

On je naveo da su 36-godišnji Luka Modrić, 27-godišnji Mateo Kovačić i 29-godišnji Marcelo Brozović "iskusni, kvalitetni i kompletni igrači".

Luka Modrić
foto: Profimedia

"Odlični su u odbrani, u organizaciji napada i držanju lopte. Niko nije bolji od njih", naglasio je Bilić.

Po njegovom mišljenju, Hrvatska će zavisiti o toga kako će odigrati odbranu.

"Otkako se Mandžukić oprostio imamo problema sa napadačima. Nemamo 'devetku'. Naš napad, osim Kramarića i Perišića, nije na nivou naše sredine terena, ali je za malu zemlju poput naše teško naći igrače za takav nivo", rekao je Bilić koji je vodio Hrvatsku u 65 utakmica.

Najefikasniji reprezentativni napadač je Osasunin Ante Budimir koji je u poslednjih pet nastupa postigao pet golova, od čega poslednji protiv lidera španskog prvenstva Real Madrida.

Bilić je rekao da Hrvatska, zemlja sa oko četiri miliona stanovnika, nema dovoljno novca za razvoj mladih igrača u klubovima. Dodao je i da u Hrvatskoj među igračima postoji zajedništvo a takođe i nadmetanje.

"U Hrvatskoj imaš osećaj da ako radiš stvari dobro, da će svi pričati o tome", rekao je Bilić.

"I takođe, radiš li loše, da će čitava zemlja pričati o tome. To unosi odgovornost i čini te spremnim, jako motivisanim i konkurentnim", dodao je on.

(Kurir sport/Beta/Marca)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track