GRAĐANI NAPADAJU KRALJA! Gvardiola: Duel protiv Real Madrida neverovatan test
Foto: Profimedia

Liga šampiona

GRAĐANI NAPADAJU KRALJA! Gvardiola: Duel protiv Real Madrida neverovatan test

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je meč u utorak protiv Real Madrida u polufinalu fudbalske Lige šampiona "neverovatan test" za njegovu ekipu.

"Za nas je meč protiv Reala neverovatan test. Ali tako bi bilo da igramo i protiv Bajerna ili Barselone ili bilo koje ekipe koji su redovni učesnici ove faze takmičenja. Do pre nekoliko godina retko smo stizali do ove faze, i plasman u finale bi bio odličan za našu budućnost", rekao je Gvardiola.

Trener Sitija je rekao na konferenciji za novinare da njegov tim mora da obrati posebnu pažnju na Karima Benzemu "koji je protiv Čelsija postigao dosta golova, ali i ne samo protiv njih".

"Kada bude potrebno da se branimo, branićemo se, ali moramo i da stvaramo šanse za postizanje gola", dodao je on.

"Želimo više od polufinala. To što smo mi Siti ništa ne garantuje. Nije realno da se uvek pobedjuje. Realnost je da je fudbal komplikovan sport. I ako ne prodjemo u finale, smatram da smo imali uspešnu sezonu u Ligi šampiona", izjavio je Gvardiola.

Gvardiola je rekao i da se sve svodi na to da se igra "jeadanaest na jeadanaest", i da će "kretanje igrača, njihov kvalitet i mentalna snaga napraviti razliku".

Trener Sitija smatra da prva utakmica neće doneti "doneti finalistu", i da će se "on odlučiti u revanš meču".

"Moj posao nikada neće biti završen. Ako se ne plasiramo u finale, i klub bude smatrao to neuspehom i na kraju se rastanemo nastaviću dalje. Otićiću na drugo mesto i pokušati da počnem iznova. Moj život se neće promeniti pobedili ili izgubili", rekao je Gvardiola.

Mančester siti će sutra od 21.00 dočekati Real Madrid, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track