FSS POKRENUO ISTRAGU: 5 fudbalera Novog Pazara učestvovalo u NAMEŠTANJU?! Oglasio se i klub: Igrači su spremni da idu na poligraf!
Foto: Starsport©

SAOPŠTENJE

FSS POKRENUO ISTRAGU: 5 fudbalera Novog Pazara učestvovalo u NAMEŠTANJU?! Oglasio se i klub: Igrači su spremni da idu na poligraf!

Fudbal -

Fudbalski klub Novi Pazar oglasio se saopštenjem.

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je istragu posle dojave iz UEFA da je utakmica 30. kola Superlige između Radnika i Novog Pazara bila "sumnjiva".

Tim povodom oglasio se i klub čije saopštenje vam prenosimo u celosti.

"Upravni odbor FK Novi Pazar potvrđuje da je dobio dopis od Fudbalskog saveza Srbije u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera našeg tima navodno učestvovalo u nameštanju rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara odigrane 11. aprila ove godine, navodeći kao ključni dokaz da su padale kvote na kladionicama na dan utakmice u Surdulici.

Uprava FK Novi Pazar održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su uopšte igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Igrači su izričiti da će angažovati advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje.

Igrači su istakli i da su spremni da idu na poligraf i da će iskoristiti sve istance i u državi i van nje, da bi se utvrdila puna istina.

Upravni odbor FK Novi Pazar će takođe insistirati na utvrđivanju svih činjenica, jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi, i da se na taj način klub izbaci iz Superlige.

Te premije nisu bile nikada veće u istoriji kluba. Utoliko su ćudnije optužbe na račun pet naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima sa kojima klub nikada nije imao problema", piše u saopštenju.

Novi Pazar
foto: Pritnscreen

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track