ŠOK! FUDBALSKA UTAKMICA U SRBIJI TRAJALA SAMO 47 MINUTA! Sudija priznao zašto je UKRAO pola meča, SULUDO objašnjenje
Foto: Shutterstock

SAMO KOD NAS

ŠOK! FUDBALSKA UTAKMICA U SRBIJI TRAJALA SAMO 47 MINUTA! Sudija priznao zašto je UKRAO pola meča, SULUDO objašnjenje

Fudbal -

Nezapamćena situacija i jedna od onih za koje je potrebno da se zapitate da li je moguće da se tako nešto dogodilo, zabeležena je u srpskom fudbalu.

Sudija, Luka Nikolić, suspendovan je na šest meseci zbog povrede pravila igre, a utakmica zbog koje je kažnjen biće ponovo odigrena, a njen rezultat poništen.

U odluci Miomira Gojkovića, komesara Šumadijske okružne lige, petog ranga takmičenja u Srbiji, utakmica 19. kola između ekipa Banja 1957 i Mladi rudar 1954 koja je završena pobedom gostiju (0:1) je poništena, a "Sportski žurnal" je preneo zvaničnu izjavu Nikolića nakon meča.

U njoj je sudija priznao da je pomenuta utakmica trajala samo 47 minuta, a da se niko od aktera nije bunio, ali i da je ranije bila dogovorena pobeda gostiju.

- Na pomenutom meču bio sam glavni sudija. Utakmica je odigrana u prijateljskom duhu, domaćini su igrali bez žara borbe. Igrači oba tima insistirali su da se utakmica ranije završi, kao i predstavnici obe ekipe, jer je takav dogovor obe ekipe, kao i da je dogovor bio da pobedi gostujuća ekipa. U Bukoviku je organizovan ručak za obe ekipe, kako za sudije, tako i za delegate, na kome nisam hteo da prisustvujem, zajedno sa kolegama. Uz konsultaciju sa delegatom i sa njegovom saglasnošću, skratio sam prvo poluvreme 20 minuta, a drugo 23 minuta. Ekipe nisu imale primedve po završetku utakmice - navedeno je u izjavi koju je Luka Nikolić dostavio FS Šumadijskog okruga.

Teren FK Banja 1957:

Nikolić je za potvrdio da se radi o njegovoj izjavi, a u njoj je poručio da se nikada nije našao u slučnoj situaciji.

- Svestan sam naivnosti i lakomislenosti tek sada i iskreno se kajem. Nisam bio svestan posledica ovakve moje odluke. Godinama sudim i nikada nisam imao ovakvu situaciju, niti sam učestvovao u sličnim. Svestan sam da sam olako doneo odluku, ne razmišljajući o posledicama, a takođe nisam bio svestan da ćemo moje kolege i ja biti jedini krivci i jedini snositi posledice za sveukupnu situaciju i dogovor između dve ekipe - napisano je u zvaničnoj izjavi.

Miomir Gojković je poručio da nema informaciju o tvrdnjama sudije da je rezultat utakmice dogovoren.

- Ko je okrivljen u svojim izjavama može da priča šta hoće. Ne postoji snimak utakmice, niko se nije obratio Savezu za eventualno snimanje utakmice. Ako je nešto bilo sporno, zbog čega taj sudija nije pozvao mene ili obavestio Savez o tim tvrdnjama, nego tek pošto je svegotovo i završilo se na takav način, odlučio je da progovori. Ne razumem te priče, ovde je sankcionisano skraćenje utakmice, za to je direktno odgovoran sudija - poručio je Gojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track