ITALIJANSKI GOLMAN RANJEN U "SAMOUBILAČKOJ MISIJI" U MARIUPOLJU: Okruženi su ruskim snagama, najbolji tim pokušava da ih spasi
Foto: Privatna Arhiva

TEŠKA SITUACIJA

ITALIJANSKI GOLMAN RANJEN U "SAMOUBILAČKOJ MISIJI" U MARIUPOLJU: Okruženi su ruskim snagama, najbolji tim pokušava da ih spasi

Fudbal -

Nekada je branio protiv Milana... Mislili su da je nestao ili poginuo, njegov otac se oglasio i demantovao.

Ivan Luka Vavasori je završio karijeru profesionalnog fudbalera ranije nego što se to očekivalo, a nekoliko godina nakon što je otišao u fudbalsku penziju, odlučio je da se priključi ratu u Ukrajini.

Vavasori je rešio da brani Ukrajinu, iako je rođen u Rusiji.

Plašilo se da je tridesetogodišnji Vavasori među žrtvama u borbi kod čeličane u Mariupolju pošto se danima nije javljao svojoj porodici, ali poslednje informacije govore da je živ.

Profil Vavasorija na sajtu 'Transfermarkt'
Profil Vavasorija na sajtu "Transfermarkt"foto: Printscreen

On je u februaru otišao u Ukrajinu i pridružio se vojsci. Delio je sa prijateljima na društvenoj mreži Fejsbuk fotografije iz rata, a pre nekoliko dana je poručio da se će da se prijavi za "samoubilačku misiju", prenosi "Fudbal Italija".

- Ostalo nam je još malo jedinica protiv čitave armije, ali želimo da pokušamo. Najvažnije je da dobro umreš, tek tada počinje život - poručio je Italijan.

Luka je rođen 1992. godine u Rusiji, a porodica Vavasori iz Italije ga je usvojila. Alesandra Sgarela, majka koja ga je usvojila, ima tešku životnu priču. Ona je preminula 2011. godine zbog teške bolesti, a 2007. je kidnapovana i puštena tek nakon devet meseci.

Kada je reč o njegovom ocu, Pietro Vavasori je nekadašnji vlasnik jedne logističke kompanije, ali i fudbalskog kluba u kom je Luka proveo deo karijere, a nakon što se posumnjalo da je njegov usvojeni sin stradao u Mariupolju, oglasio se kako bi demantovao takve navode.

- Ivan je još uvek živ, ranjen je i u bolnici - poručio je otac nekadašnjeg golmana.

Poslednja poruka koja je podeljena na Instagram nalogu tridesetogodišnjaka nije ohrabrujuća.

- Pozdrav svima, Ivanov tim je još uvek živ i pokušava da se vrati. Problem je što su okruženi ruskim snagama, pa ne znamo koliko će im vremena biti potrebno da se vrate. Tamo je pet mrtvih ljudi i četvoro povređenih, ali ne znamo njihova imena. Najbolji tim pokušava da dođe do njih i vrati ih, ali ne znamo broj neprijatelja.

Ivan Luka Vavasori
foto: Instagram/ivan.luca.92

Luka Vavasori ne može da se pohvali briljantnom karijerom, ali nedavno se pohvalio da je 2015. godine branio protiv Milana koji je tada prvi put igrao otkako je ekipu preuzeo Siniša Mihajlović.

On je bio na golu u prvom poluvremenu prijateljske utakmice protiv evropskog velikana, a tada je branio za niželigašku ekipu Alćione iz Milana.

U Itlaiji je igrao za nekoliko niželigaških klubova - Pro Patriju, Bra, Lenjano i Vituone, a na krakto se oprobao u Boliviji.

Kurir sport

Bonus video:

07:07

Milanko Šekler: Rat u Ukrajini gurnuo koronu u drugi plan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja