LUDNICA U MANČESTERU KAKVU LIGA ŠAMPIONA NE PAMTI: Svemirski fudbal na Etihadu i SEDAM golova! Siti za korak bliži finalu od Reala
Foto: Profimedia

fudbalski spektakl

LUDNICA U MANČESTERU KAKVU LIGA ŠAMPIONA NE PAMTI: Svemirski fudbal na Etihadu i SEDAM golova! Siti za korak bliži finalu od Reala

Fudbal -

U prvom polufinalnom meču Lige šampiona Mančester siti savladao je Real iz Madrida rezultatom 4:3

Golove za Siti postigli su Kevin de Brujne u drugom, Gabrijel Žezus u 11, Fil Foden u 53. i Bernardo Silva u 74. minutu, dok su mrežu "građana" pogađali Karim Benzema u 33. i 82. minutu sa penala i Vinisijus Žunior u 55. minutu.

U sjajnoj utakmici na Etihadu, Siti je tri puta imao dva gola prednosti, ali se Real tri puta vraćao što garantuje uzbuđenja i u revanšu koji je na programu sledeće srede.

Utakmica je počela sjajno po Siti pošto je poveo posle samo 93 sekunde golom De Brujnea. Rijad Marez je ušao sa desne strane u sredinu i ubacio loptu pred gol Reala što je dobro ispratio Belgijanac, bacio se i glavom sa peterca pogodio za 1:0.

Mančester Siti
foto: Profimedia

Već u 11. minutu Siti je duplirao prednost. Strelac prvog gola sada je bio asistent, a mrežu Reala pogodio je Žezus. Sve je počelo od Fodena koji je proigrao De Brujnea, a on je poslao loptu na peterac gde je Žezus iz okreta savladao Kurtou.

Ekipa Pepa Gvardiole je nakon toga mogla možda i da reši pitanje pobednika u ovom dvomeču, ali dobre šanse nisu iskoristili Marez i Foden.

Real je kaznio te promašaje pa se golom Benzeme u 33. minutu vratio u meč. Centrirao je Ferlan Mendi, a Benzema je "uhvatio" poluvolej i poslao je u mrežu domaćeg tima.

Bio je to 13 gol Benzeme u Ligi šampiona ove sezone, a ukupno 40 u svim takmičenjima. Francuz je postao prvi igrač sa najmanje 40 pogodaka u jednoj sezoni za Real otkako je taj klub napustio Kristijano Ronaldo 2018. godine.

Mančester Siti
foto: Profimedia

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom za Siti. Marez je pobegao odbrani Reala, gađao je dalji ugao ali je pogodio samo stativu. Lopta je potom stigla do Fodena, a gol Reala spasio je Dani Karvahal.

Ipak, u 53. minutu Siti je ponovo stigao do dva gola prednosti. Velike zasluge za taj gol idu Fernandinju koji je lepo centrirao, a Foden je sa nekoliko metara glavom pogodio za 3:1. Slavlje igrača i navijača Sitija trajalo je samo dva minuta pošto je Vinisijus sjurio od centra do kaznenog prostora i matirao Edersona.

Igrao se 74. minut kada su svi igrači Reala zastali i čekali da sudija Ištvan Kovač dosudi faul na ivici kaznenog prostora, ali ne i Silva koji je uzeo loptu i sjajno pogodio za 4:2.

Uzbuđenjima na Etihadu ni tu nije bio kraj, pošto je Real u 82. minutu i treći put uspeo da se vrati u utakmicu.

Emerik Laport je igrao rukom u šesnaestercu, sudija je odmah pokazao na penal, a Benzema je "panjenkom" sa bele tačke stavio tačku na sjajnu utakmicu. Benzema je ovim golom izbio na čelo liste strelaca u Ligi šampiona

1 / 12 Foto: Profimedia

Tok meča:

Drugo poluvreme

Kraj utakmice

87. minut - greška Vinisijusa Žuniora, posle odlične akcije Benzeme

85. minut - Sterling i pogotovo Roben Dijaš za malo kasne da povise prednost, pa Ruben Dijaš ponovo kasni...

82. minut - GOOOL - Karim Benzema iz penala, rutinskom "panenkom" lako postiže gol sa bele tačke. Prethodno jedanaesterac skrivio Laport, lopta ga prvo pogodila u glavu, pa u ruku - 4:3

79. minut - prizeman udarac iskusnog veziste Reala Luke Modrića odlazi za malo pored gola

74. minut - GOOL - Bernardo Silva - evrogol portugalskog reprezentativca, sudija Kovač pustio prednost u akciji koja je krunisana novim pogotkom Sitija za - 4:2

67. minut - Laport ne koristi dobru priliku za Siti

62. minut - opasan napad Reala, centaršu Benzeme, loptu izbija Laport

55. minut - GOOOL - Vinisijus Žunior - nezadrživi Brazilac se stuštio po levoj strani i brz kontaranapad gostiju preciznom "dijagonalom" pretvorio u gol - 3:2

53. minut - GOOOL - Fil Foden - brzo se iskupio mladi fudbaler Sitija i glavom sa pet metara povećao prednost svog tima posle centaršuta fernandinja. Prethodbno "građani" brzo oduzeli loptu rivalu jakim presingom - 3:1

48. minut - Marez pogađa stativu, a potom Foden iz blizine ne postiže gol! Iz blizine je pogodio pravo jednog fudbalera Reala ispred gola i obrukao se!

46. minut - počelo je drugo poluvreme u Mančesteru

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme

45+1 minut - opasan napad domaćih, ali je Marez malo požurio i lopta je presečena

43. minut - odlična solo-akcija Žuzusa pred golom Reala, ali je izborio samo korner

33. minut - GOOOL - Karim Benzema - posle centaršuta Mendija sa leve strane, Benzema brži od Zinčenka i u stilu vrhunskih golgetera smanjuje prednost Sitija - 2:1

Mančester Siti
foto: Profimedia

30. minut - prva velika prilika za Real, Alaba glavom za malo neprecizan posle sjajnog centaršuta Benzeme. Prethodno je Vinisijus Žunior pogodio stativu, ali se ispostavilo da je bio u

29. minut - nova velika prilika za Siti, Foden za malo neprecizan

Mančester Siti
foto: Profimedia

26. minut - velika šansa za Rijada Mareza, ali iskosa sa desne strane reprezentativac Alžira pogađa samo spoljni deo mreže

21. minut - posle kornera domaćih, izblokiran udarac Fodena.

11. minut - GOOL - Gabrijel Žezus - na ivici peterca se odlično oslobodio Alabe i lako savladao Kurtou - 2:0

Mančester Siti
foto: Profimedia

6. minut - odlična asistencija De Brujnea u prostor za Žuzusa, koji je loše reagovao u obećavajućem napadu domaćih

2. minut - GOOOL - Kevin de Brujne, posle centaršuta Mareza, glavom sa pet-šest metara šalje loptu u desni ugao Realovog gola, Kurtoa uspeo samo da je zakači. De Brujne je zatresao mrežu u 95. sekundi - 1:0

1. minut - utakmica na stadionu "Etihad" u Mančesteru je počela

Mančester Siti
foto: Profimedia

- Kladionice žestoko potcenile Real

Sastavi timova:

Mančester siti - Real 4:3 (2:1)

Stadion: Etihad u Mančesteru. Sudija: Kovač (Rumunija). Strelci: 1:0 De Brujne (2), 2:0 Žezus (11), 2:1 Benzema (33), 3:1 Foden (53), 3:2 Vinisijus Žunior (55), 4:2 Bernardo Silva (74), 4:3 Benzema (82. iz penala)

Mančester siti (4-3-3): Ederson - Stouns, Ruben Dijas, Laporte, Zinčenko - De Brujne, Rodri, Bernardo Silva - Marez, Žesus, Foden. Trener: Gvardiola.

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Mendi - Valverde, Kros, Modrić - Vinisijus, Benzema, Rodrigo. Trener: Anćeloti.

U utorak uveče (21.00) na programu je prva polufinalana utakmica Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida. Nema sumnje da nas očekuje fantastičan okršaj dva lidera verovatno najjačih liga na svetu, engleske i španske..

Sa jedne strane Mančester siti predvođen Pepom Gvardiolom, koji žarko želi da konačno osvoji evropsku titulu. "Građani" su najbliže toliko želejenom trofeju bili prošle sezone, kada su stigli do finala, ali su poraženi od Čelsija minimalnim rezultatom (1:0).

Siti se nije previše namučio do polufinala. Grupu sa PSŽ-om, Lajpcigom i Brižom prošao je rutinski kao prvi u grupi.

U osmini finala ubedljivo je izbacio lisabonski Sporting ( 5:0, 0:0), u četvrtfinalu je uspeo da slomi na jedvite tvrdi Atletiko Madrid (1:0, 0:0).

- Možete kao trener sve da planirate, ali na kraju igraju 11 na 11, odlučuju kvalitet i mentalna snaga. Nećemo pobediti ni Karlo, ni ja, već fudbaleri zbog kojih narod dolazi na stadion. Mi igramo protiv ekipe koja je bila mnogo puta u ovakvoj situaciji, stizala do finala i osvajala ga. Nama to nedostaje. A, opet, možda oni imaju neke probleme koje mi nemamo. Biti u polufinalu Lige šampiona dva puta zaredom je dobro za Siti - poručio je Gvardiola.

Karim Benzema, Real, Pari Sen Žermen, Liga šampiona
foto: EPA/Juanjo Martin

Sa druge strane Real Madrid je bio prvi u grupi sa Interom, Šerifom i Šahtjorom. U osmini finala "kraljevski klub" je eliminisao Pari Sen Žermne, a u četvrtfinalu prvaka Evrope Čelsi. Ti okršaji su bili izuzuzetno uzbudljivi i neizvesni, a ikao je Real oba puta praktično bio u nokdaunu i pred ispadanjem, Madriđani su i protiv "svetaca" i protiv "plavaca" pokazali zašto su najveći klub na svetu! Te mečeve je golovima obeležio izvanredni francuski internacionalac Karim Benzema.

Madriđani su došli u Englesku bez Luke Jovića i Edena Azara, koji su i roviti i u drugom planu, ali trener Karlo Anćeloti još nije načisto da li da na teren pošalje tek oporavljenog Kazemira ili mladog Kamavingu, možda Valverdea.

- Pritisak je izrežen obostrano. Za nas nije uspeh plasman u polufinale Lige šampiona, već da podignemo pehar u ovom takmičenju. Da bismo to mogli da uradimo moramo da pobedimo Mančester siti. Moramo da budemo pre svega kompaktni u defanzivi, jer će ona, čini mi se, imati ključnu ulogu u dvomeču. Kad Siti ima loptu mi moramo da se branimo agresivno, ne samo da posmatramo kako lopta kruži. Ali, kad je osvojimo moramo da napravimo brzu tranziciju. Biće komplikovan meč, ali je i realnost da će odrešeni detalji odlučiti - istakao je Anćeloti.

Siti želi repizu osmine finala iz 2020. godine kada su eliminisali Madriđane sa dve pobede od po 2:1, a Madriđani revanš sa kamatom, jer ako je suditi po tradiciji, Real je u ovom veku svih šest finala Lige šampiona rešio u svoju korist!

Siti i Real su se do sada šest puta sastajali u Ligi šampiona, dva puta u nokaut fazi i skor je potpuno izjednačen, po dve pobede i dva remija, uz gol razliku 7:7. Real je 2016. u polufinalu Lige šampiona bio uspešniji (1:0, 0:0), dok su "građani" bili bolji u osmini finala 2020. godine (2:1, 2:1).

Meč je poveren rumunskom arbitru Ištvanu Kovaču.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track