SPEKTAKULARNO, MBAPE BIO KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA FRANCUSKE: Izašao na crtu Makronu i Le Penovoj i dobio glasove!
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson, AP/Gonzalo Fuentes, AP / Francois Mori

zvezda

SPEKTAKULARNO, MBAPE BIO KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA FRANCUSKE: Izašao na crtu Makronu i Le Penovoj i dobio glasove!

Fudbal -

Fudbaler PSŽ nije ni znao da je bio učesnik predsedničke trke

Verovali ili ne, Kilijan Mbape učestvovao je na predsedničkim izborima u Francuskoj! Spektakularno! Najbolji fudbaler Francuske stao je na crtu Emanuelu Makronu i Marin Le Pen, a da to nije ni znao.

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Kilijan Mbape dobio je deset glasova na predsedničkim izborima u Francuskoj. Za njega su glasali stanovnici sela Talen. Tamošnji glaači kojih ukupno ima 348, unapred su spremili glasačke listiće sa imenom i prezimenom francuskog fudbalera i ubacili ih u koverte, koje su potom odložili u glasačke kutije.

Na žalost stanovnika mestašca Talen, svi listići proglašeni su nevažećim, pošto Kilijan Mbape nije učestvovao na izborima za predsednika Francuske, posebno ne u drugom krugu, gde si birao pobednik između Emanueal Makrona i Marin Le Pen.

- Videli smo da ima nekoliko listića, jedan, pa dva, pa tri.... Sve je bilo pedantno i veoma dobro urađeno. Izgledali su kao pravi glasački listići - rekao je prvi čovek sela Talen Ludovik Barbarosa i dodao:

- Ime nije bilo brzo naškrabano olovkom, već je otkucano na kompjuteru i potom odštampano. Ako Kilijan Mbape želi da dođe i u naše selo, dobrodošao je!

Marin Le Pen, Emanuel Makron, Francuska Zastava
foto: EPA / Stéphanie Lecocq, Profimedia, EPA / Ian Spencer Langsdon

List "Republika" piše da su glasači iz sela Talen na ovaj način pokazali nezadovoljstvo kandidatima koji su se plasirali u drugi krug. Zvanično, Makron je u selu Talenaj dobio 70 odsto glasova, a Le Penova 30 odsto. Na nivou Francuske za reizabranog predsednika glasalo je 58,55 odsto, prema 41,45 odsto koliko je dobila njegova protivkandidatkinja.

Kilijan Mbape
foto: AP

Emanuel Makron poslednjih meseci lobira da Kilijan Mbape po svaku cenu ostane u PSŽ i ne pređe u Real iz Madrida. Predsednik Francuske smatra da je mladi fudbaler simbol zemlje i Pariza i da ni po koju cenu ne sme otići u neku stranu državu. Kilijanu Mbapeu ugovor sa PSŽ ističe u junu i on još nije doneo definitivnu odluku o tome gde će nastaviti karijeru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track