ODUŠEVIO VAS JE MEČ SITIJA I REALA? BILO JE I LUĐIH! Ovo su najspektakularniji okršaji u istoriji LIGE ŠAMPIONA! VIDEO
Foto: Profimedia

Uzbuđenjima nikad kraja

ODUŠEVIO VAS JE MEČ SITIJA I REALA? BILO JE I LUĐIH! Ovo su najspektakularniji okršaji u istoriji LIGE ŠAMPIONA! VIDEO

Fudbal -

Strašan meč odigran je u Ligi šampiona u Mančesteru - o okršaju Sitija i Reala (4:3) pričaće se još dugo!

Prilika je to da se podsetimo još nekih utakmica koje su obeležile elitno fudbalsko klupsko takmičenje u Evropi. Ko može da zaboravi epsko finale iz Istanbula 2005, kada je Liverpul nadoknadio tri gola minusa protiv Reala i na kraju stigao do titule šampiona Evrope...

Šta reći za razbijanje Pari Sen Žermena na Nou kampu, gde ih je Barsa ponizila sa 6:1, pa povratak iz mrtvih Junajteda i Totenhema...

Ovo su najluđe utakmice u istoriji Lige šampiona!

2005. Liverpul - Milan 3:3 (pen. 3:2)

Mnogi se slažu da je finale odigrano u Istanbulu najluđi meč Lige šampiona u njenoj istoriji. Nikad ne reci nikad - deviza je kojom su se rukovodili fudbaleri Liverpula na poluvremenu jer su gubili sa 3:0! Šta se dešavalo u drugom poluvremenu, ljubitelji fudbala, posebno navijači crvenih, nikada neće zaboraviti. Džerard, Šmicer i Alonso uspeli su da zatresu mrežu Italijana, a Liverpul se posle boljeg izvođenja penala okitio titulom.

2017. Barselona - PSŽ 6:1

Parižani su u prvom meču četvrtfinala šokirali Barselonu sa 4:0, a u revanšu se desilo čudo! Počelo je golom Suareza već u trećem minutu, a Barsa je autogolom Kurzave na poluvremenu vodila sa 2:0. Onda je usledio pravi pakao za goste, Mesi je povećao na 3:0, a u šokantnom finišu Nejmar je tresao mrežu u 88. i 91. minutu, da bi u 95. Serhi Roberto spektakularno zapečatio sudbinu gostiju.

1999. Juventus - Mančester junajted 2:3

Polufinale za pamćenje! Juventus i Junajted su remizirali u prvom meču (1:1), a u revanšu su gosti iz Torina posle 11 minuta vodili sa 2:0. Ipak, preokret za istoriju kreirali su Kon, Jork i Kol, pa su "crveni đavoli" otišli u finale, gde su savladali Bajern i tako postali šampioni Evrope.

2019. Ajaks - Totenhem 2:3

Ajaks je slavio u Londonu sa 1:0 i činilo se da je jednom nogom u finalu. Kada je ekipa našeg Dušana Tadića u revanšu povela sa 2:0, samo čudo je moglo da ih spreči da ne igraju meč za titulu. A čudo se zvalo - Lukas! Bila je to jedna od najboljih predstava jednog fudbalera u istoriji. Postigao je het-trik u drugom poluvremenu, a gol u 96. minutu ispisan je zlatnim slovima u istoriji Totenhema.

2022. Mančester siti - Real 4:3

Spektakl i prava goleada u utorak uveče u prvom meču polufinala Lige šampiona. Ne viđa se često čak sedam golova u ovako važnoj utakmici. Ponovo je zablistao neverovatni Karim Benzema, koji je sa dva pogotka ulio nadu "kraljevskom klubu" da može do finala.

1999. Bajern - Mančester junajted 1:2

Utakmica koja se dan danas prepričava. Finale Lige šampiona i neverovatan preokret "crvenih đavola" u nadoknadi vremena. Bajern je golom Baslera vodio na "Nou Kampu" od 6. do 91. minuta kada je pogodio Šeringem za izjednačenje, da bi Solskjer u 93. minutu doneo "ušati" pehar Junajtedu i bacio na travu očajne grače nemačkog kluba.

2019. Liverpul - Barselona 4:0

Nakon 3:0 za Barsu, predvođenom Mesijem i Nejmarom u prvom meču polufinala, niko oslabljenom Liverpulu nije davao šanse u revanšu na "Enfildu". Tako nisu mislili izabranici Jirgena Klopa i napravili su jedan od najspektakularnijih preokreta u istoriji elittnog takmičenja. Pobedom od 4:0 plasirali su se u finale i preko Totenhema popeli se na krov Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track