FRAJBURG NEĆE ZAJEDNIČKE SUVENIRE SA RIVALOM ZA FINALE KUPA: Navijači u Nemačkoj smatraju da je Lajpcig veštački napravljen klub!
Foto: EPA/FILIP SINGER

finale kupa nemačke

FRAJBURG NEĆE ZAJEDNIČKE SUVENIRE SA RIVALOM ZA FINALE KUPA: Navijači u Nemačkoj smatraju da je Lajpcig veštački napravljen klub!

Fudbal -

Fudbalski klub Frajburg neće dozvoliti da se za utakmicu finala Kupa Nemačke sa Lajpcigom prave zajednički navijački suveniri.

Frajburg je zabranio da se logo i grb kluba korise za izradu bilo kakve zajedničke robe sa protivnikom u finalu Lajpcigom, pa u prodaji, između ostalog, neće biti ni tradicionalnih "pola-pola" šalova.

Rivalski navijači dugo kritikuju Lajpcig da je veštački klub, nakon što ga je preuzela kompanija Red Bul i njen vlasnik Diter Matešič. On je 2009. godine kupio petoligaški klub Markranštet, uložio mnogo novca i promenio ime kluba. Klub je od tada napredovao iz lige u ligu, dok 2016. godine nije ušao u Bundesligu.

Takodje, Lajpcig je imao i pomoć države, pošto je nekadašnji stadion nazvan Red Bul Arena 2010. godine, nakon modernizacije za Svetsko prvenstvo čiji je Nemačka bila domaćin 2006. godine.

Lajpcig ponovo ove godine igra u finalu Kupa, nakon poraza prošle godine od Borusije Dortmund, a 2019. godine od Bajerna iz Minhena.

Takođe, Lajpcig igra i polufinale Lige Evrope protiv škotskog Rendžersa. Finale Kupa Nemačke odigraće se 21. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track