RAT ZA NASLEDSTVO IMPERIJE MINA RAJOLE OD POLA MILIJARDE EVRA! Ceo svet se pita - šta će biti sa Halandom, Pogbom, Donarumom?
Foto: Printscreen/Instagram, EPA/Sascha Steinbach, AP/Rui Vieira, EPA/Yoan Valat

broba je već počela

RAT ZA NASLEDSTVO IMPERIJE MINA RAJOLE OD POLA MILIJARDE EVRA! Ceo svet se pita - šta će biti sa Halandom, Pogbom, Donarumom?

Fudbal -

Sin Mario, sestrić Vićenco, prvi saradnik Hoze Fortes Rodrigez, advokatica Rafaela Pimijenta i portparolka Enrika Tarki moraće da sačuvaju agenciju

Iznenadna smrt čuvenog fudbalskog agenta Mina Rajole potresla je Evropu. Mnogi su se odmah upitali šta će biti sa fudbalerima čiji je bio zastupnik, a to su velika imena kao što su Erling Haland, Pol Pogba, Đanluiđi Donaruma...

Mino Rajola, fudbalski menadžer
foto: Profimedia

Agencija koja nosi ime pokojnog Mina Rajole sada je pala na pleća njegovog sina Marija, sestrića Vićenca, najbližeg saradnika Hozea Fortesa Rodrigeza, advokatice Rafaele Pimijente i portparolke Enrike Tarki. Na njima je da sačuvaju klijente, reputaciju i bogatstvo koje je decenijama unazad sticao Mino Rajola. Njihovo sedište je u Monte Karlu u Monaku i kako piše nemački Bild, vrlo je živo poslednjih dana.

Vinčenco Rajola
foto: Printskrin/Instagram

Ako se pogledaju vrednosti samo desetorice najskupljih fudbalera koje je zastupao Mino Rajola vidi se da se radi o basnoslovnima brojkama. Erling Haland prema proceni sajta Transfermart vredi 150 miliona evra, Matijs De Liht (70), Đanluiđi Donaruma (65), Pol Pogba (55), Marko Verati (55), Stefan De Fraj (35), Rajan Gravenbarh (35), Irving Lozano (35), Moize Kean (28), Donel Malen (27)...

Ukupno, njih desetorica vrede okruglo 555.000.000 evra, ili nešto više od pola milijarde evropskih novčanica. A u agenciji Mina Rajole je ogroman broj fudbalera, što govori da se radi i o daleko većoj sumi. U ovu brojku nisu uračunati Zlatan Ibrahimović i Mario Baloteli. Dvojica fudbalskih veterana nemaju veliku tržišnu vrednost, ali njihovo ime i brend koji imaju donose ogromnu zaradu od marketinga, gde god se pojavili.

Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/MATTEO BAZZI

Sada je na saradnicima Mina Rajole da zadrže sve pomenute klijente, odnosno da ne dozvole da oni promene agencije, jer su interes već pokazali Džonatan Benet, agent Gareta Bejla i Žorž Mendeš zastupnik Kristijana Ronalda, kao i neke poznate agencije poput onih koje vodi Pini Zahavi i Sređo Berti. Valja pomenuti da je agenciju Mina Rajole prošle nedelje napustio fudbaler Borusije Menhengladbah Markus Tiram, sin legendarnog Lilijana Tirama, koji je prešao u agenciju Sport Kaver.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track