REAL SANJA JOŠ JEDNU MAGIČNU NOĆ U LIGI ŠAMPIONA: Madriđani dočekuju moćni Siti, prštaće sve na Santijago Bernabeu!
Foto: EPA/Chema Moya

revanš

REAL SANJA JOŠ JEDNU MAGIČNU NOĆ U LIGI ŠAMPIONA: Madriđani dočekuju moćni Siti, prštaće sve na Santijago Bernabeu!

Fudbal -

Španski fudbalski klub Real Madrid se nada još jednoj magičnoj noći na svom Santjago Brenabeu, u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija.

U šesnaistini finala Real je u prvom meču poražen od Pari Sen Žermena sa 0:1 u Parizu.

U revanšu u Madridu Paružani su stigli do brzog vođstva i delovalo je da je Real pred eliminacijom. Karim Benzema je het-trikom uspeo da preokrene rezultat i odvede Madridjane u četvrtfinale.

U četvrtfinalu, Real je prvi meč igrao u Londonu protiv aktuelnog šampiona Evrope Čelsija, i pobedio sa 3:1. U revanšu, Madrđani su gubili sa 0:3, ali je golom u završnici meča uspeo da meč odvede u produžetke, u kojima je postigao još jedan gol i plasirao se u polufinale.

U prvom meču polufinala Real je u Mančesteru poražen uod Sitija sa 3:4, u meču u kom je tri puta imao zaostatak od dva gola.

Meč protiv Sitija dolazi samo četiri dana nakon što je Real osvojio titulu prvaka Španije. Prvu koju je proslavio na Santjago Brenabeu posle 15 godina. Ligaški trofej iz 2020. obezbedjen je na praznom stadionu Alfredo Di Stefano u trening centru tima zbog pandemije korona virusa.

Real ove sezone ima 15 pobeda, četiri remija i tri poraza na svom terenu. Dva puta je poražen u Ligi šampiona, od Šerifa i Čelsija, i jednom u prvenstvu od Barselone.

Trener Madridjana Karlo Anćeloti verovatno neće moći da računa na defanzivca Davida Alabu, koji je u Mančesteru doživeo povredu mišića. Očekuje se da će ga zameniti Načo Fernandes.

Jedina nedomica ostaje da li će Anćeloti krenuti meč sa Rodrigom ili Federikom Valverdeom. Rodrigo je u subotu postigao dva gola u utakmici za osvajanje titule, i tim bi učinio tim opasnijim u fazi napada, dok bi Valverde više pomogao u veznom redu.

Mančester siti pokušava da se plasira u svoje drugo finale Lige šampiona, nakon što je prošle godine u meču za titulu poražen od londonskog Čelsija.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track