POBEDIO SAM RAK, NASTAVIĆU KARIJERU: Reprezentativac Velsa saopštio sjajnu vest
Foto: EPA/Peter Cziborra

Vraća se

POBEDIO SAM RAK, NASTAVIĆU KARIJERU: Reprezentativac Velsa saopštio sjajnu vest

Fudbal -

Dejvid Bruks, reprezentativac Velsa i član Burnmauta saopštio je da je pobedio rak i da se vraća fudbalu!

Ovaj 24-godišnji fudbaler je rastužio planetu kada je prošle godine objavio da je otkriveno da boluje od ove teške bolesti. U januaru je saopštio da je na pola puta izlečenja, a sada je objavio da se vraća.

"Želeo bih da kažem veliko hvala celom neverovatnom medicinskom osoblju na njihovom neverovatnom radu i podršci tokom celog procesa. Prošle sedmice sastao sam se sa svojim specijalistom nakon što je pregledao svoje konačne rezultate testa. Sa zadovoljstvom mogu reći da je lečenje bilo uspešno i sada mogu reći da mi je sve jasno i da sam sada bez raka. Neverovatno je reći te reči i tako sam zahvalan na svim vašim porukama i dobrim željama, one su mi stvarno pomogle u teškim trenucima. Tako sam uzbuđen što ću započeti put natrag u punu kondiciju i nastaviti svoju fudbalsku karijeru. Momci u Burnmautu do sada su imali izvrsnu sezonu i veselim se povratku u "Vitaliti" kako bih bodrio ekipu dok idemo u najvažnije utakmice sezone. Odlučan sam u narednim mesecima da radim najviše što mogu i jedva čekam da se vratim tamo i igram pred vama na terenu u ne tako dalekoj budućnosti. Hvala vam opet", poručio je Bruks.

Bruks je ove sezone igrao devet puta za Burnmaut pre nego što je karijera nakratko prekinuta zbog raka.

Propustio je da pomogne Velsu u doigravanju za Svetsko prvenstvo, čije će finale igrati protiv Škotske ili Ukrajine u Kardifu sledeći mesec, tako da bi nakon pobede raka Bruks mogao da zaigra i na Svetskom prvenstvu što bi bila sjajna priča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track