AFRIČKI ŠAMANI PROKLELI GVRADIOLU: Zbog jednog poteza na njega je bačena VELIKA KLETVA! Čine sve da nikada ne osvoji Ligu šampiona
Foto: Shutterstock

HIT PRIČA

AFRIČKI ŠAMANI PROKLELI GVRADIOLU: Zbog jednog poteza na njega je bačena VELIKA KLETVA! Čine sve da nikada ne osvoji Ligu šampiona

Fudbal -

Iako je na pojačanja u poslednjih šest sezona potrošio više od milijardu evra, Gvardioli to nije pomoglo da se domogne trofeja u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju.

Ušati trofej ostaje samo san za Građane. Mančester siti je nakon spektakularnog dvomeča sa Real Madridom doživeo bolnu eliminaciju u polufinalu Lige šampiona. Engleski tim je do 90. minuta revanš meča imao dva gola prednosti (4:3 završen prvi meč), bili su viđeni u finalu, međutim, u finišu su doživeli pravu noćnu moru. Real je za dva minuta stigao do prekreta (2:1), a zatim u produžetku uništio snove Gvardioli i njegovim igračima.

Pep Gvardiola
foto: EPA/JUANJO MARTIN

Španac je sa Barselonom dva puta uspeo da se domogne najvrednijeg trofeja u evropskom fubalu, ali u Sitiju mu to ne polazi za rukom, iako je dobio praktično neograničen bužet. Verovali ili ne, prema pričama koje stižu iz Afrike za to su krivi afrički šamani!

Naime, na Španca je navodno bačena velika kletva jer je po dolasku u Siti ponizio jednog od najboljih afričkih fudbalera svih vremena - legendarnog Jaju Turea.

Gvardiola je 2016. godine stigao u klub iz Mančestera i već u prvoj sezoni odlučio je da ne registruje legendu kluba za utakmice Lige šampiona. Zbog toga je ušao u žestok sukob sa njegovim agentom Dimitrijem Selukom. Menadžer fudbalera je tada javno poručio da je Španac osramotio njegovog igrača kada je doneo tu odluku.

Ture je bio igrač Sitija od 2010. godine, bio je jedan od najboljih igrača tima, međutim, od Gvardiolinog dolaska njegov status u ekipi se promenio, pa je 2018. godine bio primoran da napusti klub.

Jaja Ture
foto: Profimedia

Tada su Afrikanci prokleli Gvardiolu.

Dimitri je 2018. godine izjavio da je Španac okrenuo celu Afriku protiv sebe i da mu se crno piše.

"Siguran sam da će se afrički šamani ujediniti i da mu neće dozvoliti da osvoji Ligu šampiona. Biće ovo Gvardiolina kletva iz Afrike! Vreme će pokazati da li sam u pravu ili ne. To što je na ružan način okončao Tureovu karijeru u Sitiju nije greška, već ozbiljan zločin. Pep, bumerang će se vratiti. Videćeš šta sve afrički šamani mogu. Zapamti ovo", zapretio je tada kontroverzni Seluk.

Epilog je dobro poznat svima... Šta god uradio, koga god kupio, Gvardiola ne može da dođe do trofeja!

PEPOV CRNI NIZ

2018. godina - Siti eliminisan u četvrtfinalu od Liverpula

2019. godina - Siti eliminisan u četvrtfinalu od Totenhema

2020. godina - Siti eliminisan u četvrtfinalu od Liona.

2021. godina - Siti eliminisan u finalu od Čelsija.

2022. godina - Siti eliminisan u polufinalu od Reala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track