RODRIGO JE JUNAK REALA: Nije odrastao u siromaštvu i bedi favela, roditelji su ga dobili kao TINEJDŽERI, on je bolesno SUJEVERAN!
Foto: EPA, Printscreen/Instagram

o njemu se priča

RODRIGO JE JUNAK REALA: Nije odrastao u siromaštvu i bedi favela, roditelji su ga dobili kao TINEJDŽERI, on je bolesno SUJEVERAN!

Fudbal -

Za karijeru mladog igrača Kraljevskog kluba najzaslužniji je otac

Rodrigo je ime koje se od sinoć izgovara najviše u Madridu, ali i Španiji. Mladi Brazilac sa dva gola Mančester sitiju u 90. i 93. minutu postao je junak navijača Reala, momak o kojem se priča i piše, ne samo u Španiji, već i širom sveta.

Rodrigo
foto: EPA

Milionski audotorijum gledao je neverovatnu utakmicu između fudbalera Reala i Mančester sitija. Rodrigo je ušao u igru u 68. minutu umesto daleko iskusnijeg Tonija Krosa. Znao je trener Karlo Ančeloti šta radi, bio je ludo hrabar kada je verovao u momka koji ima samo 21 godinu. Džoker iz Brazila izvukao je sa dva gola iz deficita svoj klub.

Rodrigo je ove sezone ukupno u Ligi šampiona postigao tri gola. Osim ova dva protiv Sitija, dao je i ključni pogodak protiv Čelsija. Bio je to mnogo važan gol kojim je Real izborio produžetke, a kasnije i polufinale elitnog takmičenja.

Rodrigo
foto: EPA

- Srećan sam jer sam ja taj koji je dao dva gola! Real je sad tamo gde pripada - u finalu Lige šampiona. Noći na stadionu "Santiago Bernabeu" uvek su čarobne. Ponosan sam jer sam deo ove ekipe. Ančeloti je gospodin, šef, ali i prijatelj. Kad nosite ovaj dres, znate da ćete morati da se borite do kraja. Bili smo skoro pa mrtvi. Ali smo verovali do kraja - rekao je Rodrigo.

U Real je Rodrigo stigao u leto 2019. godine iz Santosa za 45.000.000 evra, zajedno sa našim Lukom Jovićem. Igrao je veoma malo do ove sezone, kada je eksplodirao. Njegov učinak u Ligi šampiona je impresivan, u pet utakmica dao je četiri gola.

Rodrigo
foto: Printskrin/Instagram

Njegova životna priča je krajnje neobična. Za razliku od većine svojim zemljaka Rodrigo nije odrastao u siromaštvu i bedi favela. Odrastao je u dobro situiranoj porodici. Rođen je 9. januara 2001. godine u mesto Osasko, u predgrađu Sao Paola. Zanimljivo, roditelji su ga dobili dok su još bili maloletni. Njegov otac Erik Batista danas ima samo 37 godina, a majka Denis Goez je nekoliko godina mlađa. Ima i četvorogodišnju sestru.

Rodrigo je odrastao u porodici srednje klase, a njegov otac je bio fudbaler. Igrao je na pozicji desnog beka u Seriji B prvenstva Brazila. Upravo je on prvi uvideo talenat kod svog sina, pa mu je i osmislio karijeru. Tata Erik koji je veliki navijač Reala iz Madrida sinu je od ranog detinjstva puštao preko videa majstorije zemljaka Robinja u belom dresu "kraljevskog kluba". U uzrastu od devet godina videli su ga ljudi iz Santosa i doveli u klub u kojem se afirmisao. Sa 16 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Santosom, a sa 17 godina i 50 dana debitovao je u Kupu Libertadores, postavši rekorder.

Rodrigo
foto: Printskrin/Instagram

Ono što je posebno interesantno za mladog Rodriga je da je opsesivno sujeveran. Ima poseban ritual pred svaku utakmicu, koji nikada ne menja.

- Najpre obujem desnu kopačku, a onda stavim desni kostobran. Uvek moram da zavežem najpre desnu kopačku, a onda levu. Kad ulazim na teren, ne smem da nagazim na liniju i uvek moram da zakoračim najpre desnom nogom. Neću ići dalje jer moji su ostali rituali malo ludi - objasnio je Rodrigo.

Rodrigo
foto: Printskrin/Instagram

Mladi fudbaler živi skromno, jer je tako vaspitan. Ne razmeće se novcem, niti skupim automobilima. Kao najveći uspeh u karijeri kaže da je pre odlaska u Real dobio dva blagoslova, od dvojice velikana brazilskog fudbala - Pelea i Ronalda.

Debitovao je za A reprezentaciju Brazila 2019. godine. Rodrigo je upisao pet utakmica i dao jedan gol.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track