ZVEZDA JE NAŠLA POJAČANJE U GRČKOJ, BRZ JE KAO METAK: Srbin je i veliki zvezdaš, hoće li biti TREĆA SREĆA?!
Foto: Profimedia

želja crveno-belih

ZVEZDA JE NAŠLA POJAČANJE U GRČKOJ, BRZ JE KAO METAK: Srbin je i veliki zvezdaš, hoće li biti TREĆA SREĆA?!

Fudbal -

Lazar Ranđelović ponovo na meti čelnika kluba iz Ljutice Bogdana

Crvena zvezda i Lazar Ranđelović treći put. I sada je baš vruće, toliko vruće da bi krilni fudbaler mogao da bude prvo pojačanje crveno-belih u novoj sezoni.

Lazar Ranđelović
foto: Profimedia

Lazar Ranđelović bivši je mladi reprezentativac Srbije, ima i jednu utakmicu za A tim. Ovu sezonu proveo je na pozajmici u španskoj Segundi igrajući za Leganjes, inače je fudbaler Olimpijakosa sa kojim ima ugovor do 2024. godine. Crvena zvezda ga je prema pisanju portala Mocartsport kontaktirala po treći put, sada predstoje pregovori sa Olimpijakosom i ukoliko se slože kockice rođeni Leskovčanin doći će na Marakanu u junu.

Lazara Ranđelovića (24) Crvena zvezda htela je da dovede prvi put u leto 2018. godine, kada ga je tadašnji trener Vladan Milojević projektovao kao zamenu za Nemanju Radonjića koji je tada otišao u Olimpik iz Marselja. Tim sa Marakane tada jeste pregovarao sa niškim Radničkim, međutim grčki Olimpijakos bio je konkretniji i Ranđelović je za 550.000 evra umesto na Marakani, završio u Pireju.

Lazar Ranđelović
foto: Profimedia

Tamo se odlično snašao, nametnuo treneru Pedru Martinsu i dobio novi i unosniji ugovor. Međutim, dolasci skupljih fudbalera uslovili su da Ranđelović padne u drugi plan, pa se odlučio da ode na pozajmicu u Leganjes, iako ga je i prošlog leta kontaktirala i zvala Crvena zvezda. Tada je Olimpijakos bukvalno ucenjivao srpski klub, uslovljavali su da Ranđelović može na pozajmicu, ali uz obaveznu klauzulu otkupa vrednu 2.000.000 evra. Potom su crveno-beli pokušali da dogovore dolazak Nikole Čumića, još jednog Srbina pod ugovorom sa Olimpijakosom. Ucene ni tada nisu prestale, Grci su rekli može pozajmica, ali i obavezni otkup, ovaj put vredan 1.000.000 evra. Ostaje otvoreno pitanje, kako i pod kojim uslovima Ranđelović ovog leta može na Marakanu.

Crvena zvezda traži brzo krilo i klub je već skautirao nekoliko igrača. Kurir je još pre dva meseca pisao o Kahimu Parisu, igraču iz Jamajke koji igra za slovenački Kopar. Čini se da Slovenci traže preveliko obeštećenje, pa su se u Zvezdi malo ohladili i koncentrisali na Lazara Ranđelovića. Sa Olimpijakosom postoji opcija da dođe na jednogodišnju pozajmicu na Marakanu, ili da ga Crvena zvezda otkupi od Grka.

Lazar Ranđelović
foto: Profimedia

Bio je standardan u Leganjesu, odigrao je 38 utakmica ove sezon, od toga 33 u Segundi. Postigao je i pet golova i imao tri asistencije.

Lazar Ranđelović nikada nije krio svoju naklonost prema Crvenoj zvezdi, pa je ne tako davno izjavio:

- Kad sam stigao u Radnički igrali smo protiv Zvezde i baš sam se dobro pokazao. Dva dana pre kraja prelaznog roka tog leta pozvali su me crveno-beli i ponudili ugovor. Sanjao sam da se prebacim na viši nivo i 90 odsto sam bio siguran da ću potpisati za Zvezdu. Sam sebi sam govorio: „Lazare, ovo šansu ne smeš da propustiš“. Poslednjeg dana prelaznog roka pojavio se Olimpijakos, nisam mogao da verujem da me tako veliki klub želi posle samo jedne utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track