DETALJI TRANSFER BOMBE! ZVEZDA PRED DZJUBU STAVILA UGOVOR NA STO: Sve se zna, NOVAC nije problem, oglasio se TERZIĆ!
Foto: Profimedia

OTVORILI KARTE

DETALJI TRANSFER BOMBE! ZVEZDA PRED DZJUBU STAVILA UGOVOR NA STO: Sve se zna, NOVAC nije problem, oglasio se TERZIĆ!

Fudbal -

Visoki napadač uskoro bi trebalo da prelomi hoće li doći na Marakanu

Ozbiljan posao Crvena zvezda želi da završi u Rusiji, a meta je Artjom Dzjuba. Visokom napadaču Zenita ističe ugovor sa klubom iz Sankt Peterburga i kako sada stvari stoje crveno-beli žele da što pre završe posao.

Artem Dzjuba
foto: Profimedia

Artjom Dzjuba (33) već je dobio ponudu Crvene zvezde. Na stolu ispred kapitena ruske fudbalske reprezentacije jeste jednogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još jednu sezonu. Tako piše ruski portal Čempionat, koji ne donosi finansijske detalje saradnje Crvene zvezde i Artjoma Dzjube, ali donosi izjavu generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića:

- Potrebno nam je malo vremena da bismo obavili pregovore i došli do konačnog rešenja. Molim vas budite strpljivi - rekao je Terzić.

Zvezdan Terzić
foto: Zorana Jevtić

Kako je za Kurir rekao Miodrag Božović, koji je Rusa trenirao u Rostovu i Arsenalu, on voli izazove, rođeni je pobednik i dolazak u Srbiju mogao bi da se realizuje. Činjenica da su ruski klubovi suspendovani od strane UEFA mogla bi da bude presudba u odluci Artjoma Dzjube.

- Dzjuba je dobar je momak! Fudbaler koji u sebi ima urođen golgeterski nagon, koji fudbal shvata kao igru. Mislim da bi za njega Zvezda bila idealna u ovom trenutku. Isto tako, i za Zvezdu bi bilo dobro da ga dobije. Ubeđen sam da bi imao podršku Delija koji prepoznaju dobre igrače. Od njega sve zavisi, on je taj koji treba da odluči. Da li želi da napušta Rusiju? Dzjuba je ono što Zvezdi u ovom trenutku nedostaje, taj "target men", špic koji može da se izbori za loptu, da je sačuva, odloži. Jedno vreme bio je igrač sa najviše dobijenih duela u ruskom prvenstvu i to je jedna od njegovih najjačih karakteristika.

Artem Dzjuba
foto: EPA

Sa druge strane, novac ne bi trebalo da bude odlučujuća stavka u odluci Artjoma Dzjube da Sankt Peterburg zameni Beogradom. Njegov nekadašnji agent Aleksej Safonov u razgovoru za portal Sport-espres kaže:

- Mislim da je Dzjuba zaradio više nego pristojan novac tokom karijere. I zašto onda da ne ode u Srbiju i proba nešto zanimljivo? Možda mu se svidi tamo, možda kupi kuću, možda se navikne da živi tamo... Novi izazovi su uvek interesantni. Ko zna kako će to na kraju da ispadne... Možda se odluči da kupi klub u Srbiji ili da tamo počne trenersku karijeru. Ne treba ništa da otpisujemo.

Kurir sport

Bonus video:

00:19

Aleksandar Dragović na konferenciji Crvene zvezde posle Rendžersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track