PIKSI OMAĐIJAO ITALIJANE, IMAO PORUKU I ZA SRBE: Vlahović i Sergej BINGO za Juventus, Srbija će u Kataru igrati FUDBAL-SPEKTAKL
Foto: Zorana Jevtić

glavna tema

PIKSI OMAĐIJAO ITALIJANE, IMAO PORUKU I ZA SRBE: Vlahović i Sergej BINGO za Juventus, Srbija će u Kataru igrati FUDBAL-SPEKTAKL

Fudbal -

Selektor Orlova smatra da naši fudbaleri vode glavnu reč u Seriji A

Dragan Stojković, selektor srpske fudbalske reprezentacije, zapalio je Italiju najavom da bi voleo da u Juventusu vidi Dušana Vlahovića i Sergeja Milinkovića-Savića. Piksi je ubeđen da bi za tandem Srba bilo najbolje da igraju zajedno, te da bi od toga ogromnu korist imali Juventus, ali i Srbija.

Dragan Stojković Piksi
foto: Zorana Jevtić

Gotovo je izvesno da će Sergej Milinković-Savić ovog leta napustiti Lacio i Rim. Gazda Klaudio Lotito trebalo bi da pristane na transfer vredan 70.000.000 evra, uz jednog ili dvojicu igrača.

- Bilo bi dobro da ga vidim u Juventusu, pre svega usled činjenica da je Vlahović već u Torinu. I meni bi bilo lakše, pratio bih samo jednu utakmicu kako bih ih video obojicu. Šalu na stranu, Sergej je stvarno savršen fudbaler za Alegrijev tim. Juventusu nedostaje vezni igrač kao što je Milinković Savić. Ima stas, daje golove, asistira, dobro poznaje Seriju A. Navijam da pređe u Juve, ali se ne pitam. To očigledno moraju da reše Anjeli i Lotito - jasan je Stojković u intervjuu za list "Tutosport".

Sergej Milinković-Savić
foto: Profimedia

Potom se srpski selektor dotakao Dušana Vlahovića. Italijane je interesovalo kako on vidi krizu u koju je zapao srpski napadač, jer duži period nije bio strelac.

- Niti sam zabrinuti, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Samo što nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marselju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana ispričaću mu još neke anegdote vezane za Papena.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Dotakao se Dragan Stojković i odnosa trenera Masimilijana Alegrija i Dušana Vlahovića, koji mesecima unazad potenciraju italijanski novinari.

- Alegrija često ga kritikuju, ali je jedan od najboljih trenera u Italiji. Jedini problem je da ljudi često zaboravljaju da, koliko god bio dobar, Vlahović ima samo 22 godine. Mlad je, doveden za 70.000.000 evra, centarfor je velikog kluba i samim tim na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega, međutim, i ovako Dušan je već odradio ogroman posao. Veliki posao odrađuje za ekuipu, a iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka, a ne momka koji je tek prešao granicu od 20 godina. N akraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svh pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena.

Piksi zna koji fudbaler bi doneo benefit Juventusu i koji bi doneo produktivnost Dušanu Vlahoviću.

- Naravno da bi neko kao Di Marija savršeno odgovarao Vlahoviću u napadu kao saigrač. Argentinac je igrač kojeg bi svi centarfori voleli da imaju u timu pored sebe. Di Marija je top igrač, uprkos tome što ima 34 godine. Ja sam prestao da igram u 36, a sada se igra do 40, pogledajte Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Di Marija ima magičnu levicu, centaršut, asistencije, ali, moj sud o Anhelu je isključivo tehnički. Ne znam kakvi su planovi Juventusa u sledećem prelaznom roku.

Ivan Ilić, Frank Kesi
foto: Profimedia

Odlične partije u Seriji A prikazuje još nekoliko Srba, pre svih Nikola Milenković u Fjorentini, zatim Darko Lazović i Ivan Ilić u Veroni.

- Milenković može da igra bilo gde, jer je mnogo jak. Ono što će biti presudno je želja i volja Nikole i Fjorentine. Veoma sam zadovoljan zbog Verone i mojih igrača. Kada su me rukovodioci Verone pitali za Ilića odmah sam im rekao da će napraviti sjajan posao ako ga angažuju.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Nije mogao Piksi, a da ne pomene i ogroman uspeh reprezentacije, koja se plasirala na Mundijal u Kataru.

- Već je velika stvara što smo se kvalifikovali. Zamislite, mi idemo u Katar, a Italija, prvak Evrope – ne. Jedna stvar je sigurna, nećemo promeniti naš pristup i igru. Na Mundijalu ćemo igrati napadački, odnosno ono što zovemo fudbal-spektakl pa ćemo videti kako ćemo proći. Sve je moguće - zaključio je Dragan Stojković za Tutosport.

FInale Kupa Italije

Dušan daje gol Interu

Dragan Stojković je ubeđen da će Dušan Vlahović biti u pravom izdanju kada bude najpotrebnije. Sutra uveče (21.00) u finalu Kupa Italije protiv Intera.

- Sigurno ću gledati meč. Verujte mi, Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar.

Slobodnjaci

Juve nema Mihu

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Juventus nije dao gol iz slobodnog udarca skoro dve godine. Poslednji put to je pošlo za nogom Kristijanu Ronaldu protiv Torina u gradskom derbiju.

- Juve ne postiže golove iz slobodnjaka, jer nema Sinišu Mihajlovića, on je bio broj jedan… Mnogo volim Sinišu i uvek sam uz njega - istakao je Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track