MUČNI DETALJI PORODIČNE DRAME LEGENDE ENGLESKOG FUDBALA: Bio sam na kolenima, čekamo sam da mi ODSEKU PRSTE i da me UBIJU
Foto: Printskrin/Instagram

pakao

MUČNI DETALJI PORODIČNE DRAME LEGENDE ENGLESKOG FUDBALA: Bio sam na kolenima, čekamo sam da mi ODSEKU PRSTE i da me UBIJU

Fudbal -

Ešli Kol nosiće traumu dok je živ, kao i njegova supruga i deca

Ešli Kol, nekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske, prvi put u javnosti pričao je o životnoj drami u kojoj se našao sa porodicom. Bivši fudbaler Čelsija, Arsenala, Rome i LA Galaksija bio je na meti razbojnika koji su mu upali u kuću.

Ešli Kol
foto: EPA

Maskirani lopovi provalili su u dom Ešlija Kola (41) i pretili da će mu odseći prste! Vrlo delikatnu situaciju Kol je opisao policiji, a u izveštaju stoji kako je mislio da će umreti. Taj nemili događaj desio se u januaru 2020. godine, a sudski proces traje i nedavno je održano u Notingemu, gde su izložene fotografije i snimci nadzornih kamera.

One pokazuju grupu razbojnika kako provaljuju u Kolovu kuću, vide se udarci sekirama po prozorima, ali i vezivanje bivšeg fudbalera pred očima njegove supruge Šeron, sina i ćerke.

- Bio sam na kolenima, čekao sam da me ubiju. Tek sam bio došao kući kada sam začuo udarce. Ustao sam iz kreveta i rekao svojoj ženi: "Evo zašto bi trebalo da imamo oružje, ili makar palicu u našem domu - rekao je Kol pred sudom.

Ešli Kol
foto: EPA

Putem svog mobilnog telefona nekadašnji fudbaler sudu je pokazao materijale sa nadzornih kamera. Provalnici su, bilo je vidljivo, doneli merdevine kako bi se popeli na balkon. Kol ih je u tom trenutku čuo i pozvao pomoć, ali tada se pojavljuje još nekoliko ljudi koji počinju da provaljuju u prizemlje kuće.

- Tada sam zaista mislio da ću umreti. Imao sam ženu i decu u kući i nikog drugog oko sebe da mi pomogne. Rekao sam supruzi, neko nam ulazi u kuću, uzmi decu i zovi policiju. Ja sam otišao po ćerku, supruga je otišla po sina. Mislio sam da će razbojnici biti još gori prema nama ako sakrijemo decu, pa smo ih odlučili držati uza nas - opisao je dramu bivši engleski reprezentativac na sudu u Notingemu i nastavio:

- Mislio sam da više nikad neću videti svoju decu, ali nekako sam ostao pribran. Dok sam čuo korake po kući, nisam želeo da pokazujem svojoj ćerkici da se bojim za naše živote. Tada me jedan od razbojnika uhvatio za vrat i rekao da pustim ćerkicu. Ja sam mu odgovorio, nikada, neću da je pustim! Uzmite sve, samo ostavite mene i moju porodicu na miru.

Lopovi su tada zavezali Kolu ruke iza leđa, a supruga je uspela da pozove policiju. Kada su saznali da organi reda ubrzo stižu, provalnici su se razbežali u roku od nekoliko sekundi. U celom sudskom procesu za razna zlodela optuženo je deset ljudi, a suđenje se nastavlja. Na optuženičkoj klupi su: Metju Džonson (35), Daren Stouks (32), Ešli Kamberpeč (36), Edrijen Edišou (34), Endrju Mekdonald (42), Kertis Dilks (34), Kristofer Jork (50), Gordon Tornhil (49), Tevfik Gučuk (41), Serdžan Evsin (27).

Ešli Kol trenutno radi u Evertonu, kao jedan od pomoćnika glavnog trenera Franka Lamparda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track