Prosinečki otkriva: Zvezda 7 meseci ne prima platu
Foto: KURIR

Raspad sistema

Prosinečki otkriva: Zvezda 7 meseci ne prima platu

Fudbal -
Već sedam meseci niko od 215 zaposlenih nije primio platu. Šest meseci pokušavam sam da motivišem igrače, u tih šest meseci smo dobili skoro sve utakmice, a bez ikakve naknade, izjavio je bivši trener crveno-belih

ZAGREB - Doskorašnji trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da je klupu crveno-belih napustio jer više nije mogao da izdrži pritisak zbog konstantnih dugovanja i pretnji štrajkom.

"Situacija u Zvezdi već duže vremena ne valja, nisam više mogao da izdržim stalne pretnje štrajkom. Klub je u groznom stanju, već sedam meseci niko od 215 zaposlenih nije primio platu. Šest meseci pokušavam da motivišem igrače, u tih šest meseci smo dobili skoro sve utakmice, a bez ikakve naknade. Generalni sponzor Gasprom je u plusu četiri milijarde dolara, a Zvezdi ne daje pare. Iako je ceo stadion tražio da ostanem, više nisam mogao, pukao sam", rekao je Prosinečki.

On je dodao da je situacija sa Zvezdom potpuno drugačija nego svojevremeno sa Dinamom, jer je sa Marakane otišao svojevoljno.

"Dugovi su moja sudbina. Bilo gde da dođem, na kraju se završi ili sudskom tužbom ili ne dobijem ni pare. Uvek su neki repovi, iako se nadam da sa Zvezdom neće završiti kao s Dinamom, otpisivanjem duga. U Dinamo se nikad neću vratiti, a u Beogradu sam ostavio otvorena vrata", istakao je Prosinečki, kome crveno-beli duguju 280.000 evra.

Hrvatski stručnjak je naveo je za hrvatski Jutarnji list da mu nije bilo lako da ostavi igrače i tim koji je selektirao i da je uveren da Zvezda, ukoliko sadašnji tim ostane na okupu dve-tri sezone, može do Lige šampiona.

Odlazi u Kamerun?

Prosinečki je priznao da već ima dve ozbiljne ponude - jednu iz Duizburga, a drugu iz Kameruna.

"Privlači me Kamerun, reprezentacija sa izuzetnom tradicijom, koja već nekoliko godina stagnira, ali ima izuzetnu perspektivu. Naravno, najvažniji posao selektora bio bio da nagovorim Samjuela Etoa da se vrati u reprezentaciju. Vrlo su ambiciozni uoči Afričkog kupa nacija, a nadaju se i plasmanu na Svetsko prvenstvo. Moram da razmislim, dali su mi rok do 5. septembra", zaključio je Prosinečki. Prosinečki je u Crvenoj zvezdi proveo 18 meseci i osvojio je Kup Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track