NJUKASL ĆE IGRATI U ZELENIM DRESOVIMA, NAVIJAČI POLUDELI: Gazda iz Saudijske Arabije menja i GRB, Englezi očajni i u neverici!
Foto: Printskrin/Instagram, EPA / Peter Powell  

pakao u najavi

NJUKASL ĆE IGRATI U ZELENIM DRESOVIMA, NAVIJAČI POLUDELI: Gazda iz Saudijske Arabije menja i GRB, Englezi očajni i u neverici!

Fudbal -

Simpatizeri "Svraka" ogorčeni na nove poslodavce koje optužuju za menjanje identiteta kluba

Navijači Njukasla ogorčeni su na nove gazde kluba, jer pokušavaju promenom boja da izmene identitet kluba osnovanog 1892. godine. Džordijevci, kako zovu tvrdo jezgro navijača Njukasla, organizuju se preko društvenih mreža i spremaju protest protiv vlasnika kluba.

Njukasl
foto: EPA

O čemu se radi? Prva garnitura dresova ostaje crno-bela, dok će druga biti zeleno-bela u bojama Saudijske Arabije, odakle dolaze novi vlasnici. Konzorcijum iza kog stoji država Saudijska Arabija, prošle godine je za više od 350.000.000 evra postao vlasnik 80 procenata Njukasla. U međuvremenu uložen je enroman novac na dovođenje novog trenera i fudbalera, a sada je došla na red promena klupskih simbola.

Rezervni dres Njukasla tako će neverovatno podsećati na dresove nacionalnog tima kraljevine Saudijske Arabije. Grb kluba će takođe biti drugačiji, pošto će umesto crno-beo biti zeleno-beo, a uz belu podlogu detalji na kragni, rukavima biće zeleni, kao i ime i broj igrača.

Dok navijači Njukasla besne i najavljuju proteste, dotle u menadžmentu kluba zadovoljno trljaju ruke. Ubeđeni su da će broj prodatih dresova tima sa severa Engleske drastično skočiti u Saudujskoj Arabiji, posebno rezervne garniture.

Njukasl
foto: EPA

Engleski mediji bave se ovom temom, a neki od komentara na temu promene boje Njukasla glase:

- Mrzim ovo, a veliki sam navijač Njukasla. Ne mogu da pređem preko toga da sad treba da integrišemo Saudijce u naš brend i identitet.

- Ovo je zaista užasno. Ne mogu da shvatim zašto toliko ljudi podržava ovaj dizajn.

- Ništa ovde ne valja! Recite mi da je ovo laž! Taman smo pronašli načina da živimo sa sobom, a onda ovako nešto iskrsne da nas podeti na nju. Grozno!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track