MARKO MIŠKOVIĆ OPET U SRPSKOM FUDBALU: Da li je na pomolu jedna ozbiljna fudbalska priča? I bivši trener Zvezde u igri!
Foto: Printscreen, AP / Roman Koksarov, Nemanja Nikolić

renesansa ili...

MARKO MIŠKOVIĆ OPET U SRPSKOM FUDBALU: Da li je na pomolu jedna ozbiljna fudbalska priča? I bivši trener Zvezde u igri!

Fudbal -

Napredak bi u novu sezonu mogao da uđe osetno snažniji

Ozbiljna fudbalska priča sprema se u Napretku iz Kruševca. U klub se vraća nekadašnji prvi čovek i glavni finansijer Marko Mišković, a njegova velika želja za mesto trenera jeste Slaviša Stojanović.

Specijalni Sud, Marko Mišković

Napredak želi da oformi jako rukovodstvo, kao i struku koja bi dovela nekoliko kvalitetnih igrača. Cilj je da u novoj sezoni Kruševljani napadnu vrh tabele, da pokušaju da se domognu mesta koje vodi u Evropu. Želja u potaji je i da se uradi što više u finalu Kupa Srbije.

Marko Mišković želi ponovo da pomogne Napretku. On je osam sezona vodio klub i to je period kojeg se sa setom sećaju u Kruševcu. Pored Marka Miškovića planirano je da rukovodstvo bude pojačano jakim imenima iz sveta fudbala i privrede. Pre dve godine, Mišković je ekskluzivno Kuriru otkrio da napušta Napredak zbog privatnih obaveza.

Slaviša Stojanović, Fot Dado
foto: Dado Đilas

Kao glavni kandidat za trenera Napretka u novoj sezoni figurira Slaviša Stojanović, čovek koji je 2014. godine vratio titulu na Marakanu. Tada je sa generacijom Ninkovića, Milijaša, Mrđe, Pečnika, Mijailovića, Bajkovića, Lazovića i ostalih Crvena zvezda predvođena Stojanovićem uspela da postane šampion Srbije posle šest godina. Napretku će biti teško da angažuje Stojanovića, jer ozbiljne ponude ima od Domžala i Sarajeva.

Slaviša Stojanović pre Crvene zvezde uspešno je radio u Sloveniji, gde je sa Domžalama bio prvak države, a vodio je i ekipu Celja. Posle je radio u Belgiji u Lirsu, Kini u Čangčun Jatiju, zatim u Bugarskoj gde je vodio Levski u dva navrata, te u Letoniji, gde je bio selektor reprezentacije i prvi trener Rige. Pre nekoliko godina dovođen je u vezu sa Čukaričkim.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track