FILIP KOSTIĆ ODVEO AJNTRAHT DO TITULE U LIGI EVROPE! Ukleti Aron Ramzi TRAGIČAR, Rendžers izgubio na penale!
Foto: Profimedia

veliko finale

FILIP KOSTIĆ ODVEO AJNTRAHT DO TITULE U LIGI EVROPE! Ukleti Aron Ramzi TRAGIČAR, Rendžers izgubio na penale!

Fudbal -

Ajntraht - Rendžers 1:1 (0:0) 5:4 posle penala

Ajntraht je osvajač Lige Evrope. Posle velike drame tim iz Frankfurta savladao je Rendžers sa 5:4 nakon boljeg izvođenja penala. Posle 120 minuta rezultat je bio 1:1.

Filip Kostić bio je asistent za gol Ajntrahta, a kasnije i sa penala je bio izuzetno precizan u četvrtoj seriji. Pre Kostića, svoj šut sa 11 metara promašio je Aron Ramzi i tako postao apsolutni tragičar ovog finalnog meča.

HEROJ KOSTIĆ - TRAGIČAR RAMZI

Aron Ramzi... Šta napisati za ovog čoveka? "Ubio" je gomilu poznatih, a sada i Rendžers. Neću mu biti lako narednih dana.

Aron Ramzi
foto: Profimedia

Kada se pogleda 120 minuta meča utisak je da pobedu odnosi bolji tim! Ajntraht je bio bolji i zaslužio je trofej. Rendžers je imao svoje šanse, mogao je do pobede u 118. minutu, ali... Sreća je pratila Škote tokom čitavog takmičenja, pa je sve moralo u jednom momentu da stane.

POGLEDAJTE PENAL SERIJU:

Bore, Trap i Kostić - Ajntrahtov trio bio je fantastičan čitav meč i na kraju je presudio tokom penal serije. Trap je skinuo penal Ramziju, dok su Bore i Kostić bili sigurni u poslednje dve serije.

1 / 9 Foto: Profimedia

EVO ŠTA SMO SVE VIDELI DANAS U SEVILJI

Ajntraht
foto: Profimedia
Ajntraht
foto: Profimedia

5:4 - Bore!

4:4 - Ruf!

4:3 - Filip Kostić!

3:3 - Ramzi promašaj!

Aron Ramzi
foto: Profimedia

3:3 - Kamada!

2:3 - Arfild!

2:2 - Hrustić!

1:2 - Dejvis!

1:1 - Lens!

0:1 - Tavernije!

Kraj! Gledaćemo penale.

118. minut - AUUUUUU! Kakva šansa za Rendžers! Kent je promašio zicer! Pogodio je golmana sa samo 5-6 metara od gola...

117. minut - Sve smo bliži penalima. Drama dostiže vrhunac u Sevilji.

112. minut - Drugi put fudbaleri Ajntrahta traže penal, ali opet je isti problem - slab intezitet u duelu koji je bio sporan.

107. minut - Šansa! Barišić je pokušao sa 30 metara od gola Trapa, bio je to snažan šut, ali pravo u golmana nemačkog tima.

Ajntraht
foto: Profimedia

Kraj prvog produžetka.

103. minut - Oba tima obraćaju više pažnje na defanzivu. Istorišli su se za više od 100 minuta fudbala, pa je i to problem.

A, EVO KAKO JE TRENUTNO U FRANKFURTU:

95. minut - Šansa! Velika prilika za Borea, ali je zakasnio napadač Ajntrahta sa udarcem. Išao je "jedan na jedan" pred golmana, ali je oklevao i što je iskoristio štoper Rendžera da uklaza.

EVO KAKO SE U JEDNOM PABU U GLAZGOVU PRATI MEČ:

Glazgov
foto: Profimedia

91. minut - Počeo je prvi produžetak.

Produžeci! Daleko bolje drugo poluvreme donelo je po gol na obe strane. Čini se da ni jedna ekipa nije zaslužila trijumf, pa su produžeci najpravedniji.

Ajntraht, FIlip
foto: Profimedia

90. minut - Još pet minuta do kraja regularnog toka meča.

85. minut - Značajno je opao tempo utakmice. Čini se da su oba kluba oprezna, jer je ulog ogroman, a do kraja je ostalo samo pet minuta.

76. minut - Nemci su se razgoropadali. Ređaju se napadi, mnogo su bliži drugog pogotku na meču.

69. minut - GOOOOL! Ajntraht se vraća u meč! Maestralni Filip Kostić asistirao je Boreu za poravnanje rezultata. Ovo je bila 6. asistencija srpskog asa u ovosezonskom izdanju Lige Evrope.

Filip Kostić, Ajntraht, Rendžers, Liga Evrope
foto: Printskrin

67. minut - KAKVA ŠANSA! Kamada je dobio loptu ispred Mekgregora, ali je pokušao da ga lobuje, što nije izveo najbolje... Prebacio je gol. Velika prilika za Nemce.

57. minut - GOOOOOL! VODI RENDŽERS! Strelac Aribo. Velika greška Tute koji se okliznuo i pao u duelu sa Aribom, što je ofanizivac škotskog tima kaznio!

Ajntraht
foto: Profimedia

53. minut - VAR! Bila je video provera jednog duela u kaznenom prostoru Rendžersa, ali nije tu bilo dovoljno inteziteta za penal.

Rendžers, Ajntraht
foto: Profimedia

49. minut - Šansa! Dobar početak drugog dela igre za Ajntraht. Šut Tute završio je malo pored stative nemogućnog Mekgregora.

PROBLEM ZA NAVIJAČE AJNTRAHTA - NEMA VIŠE PIVA I HRANE SVE SU KUPILI

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Poluvreme. Očekivali smo mnogo više. Daleko je zanimljvije na tribinama nego na terenu. Ako se ovako nastavi vrlo je moguće da ne vidimo pogodak u 90 minuta. Isuviše oprezno igraju oba tima.

POGLEDAJTE IMPRESIVNU ATMOSFERU NA TRIBINAMA:

1 / 6 Foto: Profimedia

45. minut - Biće čak šest minuta sudijske nadoknade.

36. minut - Pritisak Rendžersa. Dva kornera u kratkom vremenskom periodu, jedan slab šut koji je Trap lako ukrotio.

Rendžers, Ajntraht
foto: Profimedia

33. minut - Kostić! Vukao je loptu više od 50 metara, od svog gola, do šesnaestreca rivala, ali je izgubio snagu u ključnom momentu i šutirao pored gola. Dve dobre prilike za srpskog asa u razmaku od samo dva minuta.

Filip Kostić, Ajntraht
foto: Printskrin

31. minut - Šut Kostića sa 25 metara, ali lopta odlazi preko gola.

30. minut - Rezime prvih pola sata: Po jedna šansa na obe strane, ali celokupan utisak je skroman. Daleko je uzbudljivije na tribinama nekog na terenu. Atmosfera je fantastična.

PONOS SRBIJE - SRĐAN JOVANOVIĆ

Naš mladi arbitar dobio je tu čast da bude 4. sudija na finalnom meču.

Srđana Jovanović, sudija, Liga Evropa, Sevilja, Ajntraht, Rendžers
foto: Printskrin

26. minut - Šansa! Aribo je mogao da dovede Rendžers do vođstva. Šutirao je sa 20-tak metara, ali je njegov pokušaj završio tik pored stative.

Sevilja, Sančo Pishuan, stadion
foto: Printskrin

19. minut - Šansa! Mogao je nemački tim da dođe do vođstva. Knauf je odlično prošao po desnoj strani, dobro i šutirao, ali je Mekgregor odlično odbranio. I posle kornera, Knauf je šutirao, ali ponovo nije pogodio metu.

Ajntraht
foto: Profimedia

15. minut - Već sluti na taktički tvrd meč u kome će se čekati greška protivnika. Do sada nismo videli nijednu priliku za gol.

Ajntraht, Rendžers
foto: Profimedia

6. minut - Sebastijan Rode je povređen nakon što ga je Džom Lundstram zakačio kopačkom po glavi. Kapiten Ajntrahta nastavlja meč sa čalmom na glavi. Dres mu je bio kompletno krvav, pa je morao da obuče novi. Ceo prekid trajao je gotovo tri minuta.

Rendžers, Ajntraht
foto: Printskrin
Ajntraht, Rendžers
foto: Profimedia

4. minut - Škoti su bolje počeli meč. Od prvog minuta napadaju ekipu iz Frankfurta. Tavernije je najveća opasnost za Nemce.

1. minut - Počeo je meč u Sevilji.

Ajntraht, Rendžers
foto: Profimedia

Filip Kostić sa svojim Ajntrahtom večeras igra finale Lige Evrope protiv Glazgov Rendžersa (21.00). Domaćin ove gala večeri biće Sevilja, tačnije stadion Ramon Sančez Pišuan.

Ajntraht - Rendžers, 21.00, TV Arena sport

Sevilja. Stadion: Ramon Sančez Pišuan. Gledalaca: 43.883.

Glavni sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Pomoćnici: Tomaž Klančnik i Andraž Kovačić (obojica Slovenija). Četvrti sudija: Srđan Jovanović (Srbija)

Ajntraht (3-4-2-1): Trap - Tuta, Ture, Endika - Knauf, Sou, Rode, Kostić - Lindstrem, Kamada - Bore.

Rendžers: (4-3-3): Mekgregor - Tavernijer, Goldson, Basi, Barišić - Džek, Lundstram, Kamara - Rajt, Aribo, Kent.

Ajntraht, Rendžers
foto: Profimedia

Navijači kluba iz Frankfurta, njih oko 20.000, već se nalaze u Španiji. Izvršili su pravu invaziju na Sevilju, kao pre nekoliko nedelja, kada su u Barseloni bili 12. igrač svog tima.

Nemački predstavnik Ajntraht bez poraza je u Ligi Evrope, ostvarili su sedam pobeda i pet remija, pa je i to jedan od razloga što su favoriti protiv škotskog Rendžersa.

Rendžers igra za Srbiju

Bez obzira na to što su Srbi naklonjeni Ajntrahtu zbog Filipa Kostića, iz praktičnih razloga trebalo bi da navijaju za Glazgov Rendžers. Zašto?

Pa zato što bi drugoplasirani tim ili osvajač Kupa Srbije imao povlašćen status na žrebu ukoliko Ligu Evrope osvoji klub iz Škotske. U tom slučaju predstavnik Srbije imao bi zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige konfederacije, čak i ako ispadne u plej-ofu Lige Evrope.

Zanimljivo, Filip Kostić biće deveti Srbin u finalima Lige Evrope, ranije UEFA kupa, u 21. veku. Trofej u ovom takmičenju osvajali su Miloš Krasić (CSKA Moskva), Ivica Dragutinović (Sevilja), Igor Duljaj (Šahtjor), Branislav Ivanović (Čelsi) i Nemanja Gudelj (Sevilja), dok su u finalu igrali Ivan Tomić (Alaves), Nemanja Matić (Benfika) i Miralem Sulejmani (Benfika).

HAOS NA ULICAMA SEVILJE PRED MEČ:

Filip Kostić (29) najbolji je fudbaler Ajntrahta ove sezone, ujedno i najzaslužniji što će se klub iz Frankfurta četvrti put u istoriji boriti za trofej na međunarodnoj sceni. Godine 1967. osvojili su Intertoto kup, a 1980. UEFA kup. Finale Kupa šampiona igrali su 1960. i izgubili od Reala rezultatom 7:3.

Srpski reprezentativac na putu do finala Lige Evrope proveo je svaki minut na terenu, osim u duelu grupne faze sa Olimpijakosom (2:1), koji je propustio zbog povrede. U 11 utakmica Srbin je dao tri gola i upisao pet asistencija. Posebno će se pamtiti partija protiv Barselone na Nou kampu, gde je bio dvostruki strelac i asistent za pobedu od 3:2, posle 1:1 u Frankfurtu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja