ERAKOVIĆ ZA KURIR O POZIVU PIKSIJA: Čast je biti na širem spisku, o tome sam SANJAO! To je velika stvar za mene, ali i ZVEZDU!
Foto: Ana Paunković

nagrada

ERAKOVIĆ ZA KURIR O POZIVU PIKSIJA: Čast je biti na širem spisku, o tome sam SANJAO! To je velika stvar za mene, ali i ZVEZDU!

Fudbal -

Mladi fudbaler oduševljen što se našao na širem spisku reprezentacije Srbije za Ligu nacija

Strahinja Eraković živi pravi fudbalski san. Uspeo je da se ustali u startnih 11 Crvene zvezde i bude jedan od najboljih igrača u Ligi Evrope i domaćem prvenstvu, a kao nagrada stigao je poziv selektora nacionalnog srpskog fudbalskog tima Dragana Stojkovića Piksija.

Strahinja Eraković, Fk Crvena zvezda
foto: Ana Paunković

Koliko vam znači poziv selektora?

- Čast mi je što sam se našao na širem spisku A reprezentacije Srbije za predstojeće mečeve u Ligi nacija. Biti na spisku reprezentacije je nešto o čemu sanja svaki fudbaler. Drago mi je što sam to uspeo da ostvarim i ako dobijem priliku daću sve od sebe da se pokažem u dobrom svetlu - priča za Kurir Strahinja Eraković (21).

Dragan Stojković
foto: Starsport

Da li ste ove sezone ostvarili dečački san, gledajući na sve urađeno u Zvezdi?

- Jeste ovo do sada je najbolja sezona za mene, otkada sam u Zvezdi i meni veoma značajna. Dobio sam mnogo poverenja od stručnog štaba na čelu sa Dejanom Stankovićem i smatram da sam to opravdao na terenu. Stasao sam veoma uz Aleksandra Dragovića o kome ne treba trošiti reči, sa njim je zaista lako igrati u štoperskom paru. Naravno tu su zaslužni i ostali saigrači, bez njih ne bismo postigli ove uspehe i bili vrhunski u oba smera igre.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

A stigao je i poziv selektora kome to nije promaklo, zar ne?

- Poziv selektora je došao kao kruna u finišu sezone i zasluga za naporan rad. Igrao sam za gotovo sve mlađe selekcije reprezentacije i bio kapiten, ali poziv seniorskog tima je zaista velika privilegija i uz crveno-beli dres ostvarenje dečačkog sna.

Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Branislav Jovanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Koliko vam znači to što ste jedini igrač iz Superlige na spisku reprezentacije?

- Veliko priznanje za mene i dokaz da se u Zvezdi odlično radi, naročito sa nama, mladim igračima. U Zvezdi je još dosta izvanrednih igrača koji poseduju strašan kvalitet, fudbalera koji su već nosili dres reprezentacije. Takođe, Borjan će braniti za Kanadu na Svetskom prvenstvu što je velika stvar za njega i klub. Sa druge strane Dragović je odigrao trocifreni broj nastupa za Austriju što ponovo govori o njegovom igračkom kalibru.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prošle godine u ovo vreme imali ste tešku povredu. Kako gledate na taj period?

- Povreda koju sam zadobio na "Čairu" u Nišu, u prethodnoj sezoni je davno iza mene. Oporavak je trajao malo duže, ali naporan rad i vraćanje u ritam su bili ključni da se izdignem i vratim još jači. Sazreo sam psihički i kao što sam već pomenuo to je sve zasluga svih nas koji branimo boje Crvene zvezde. Naravno ispred mene je još dugačak put i mnogo rada, ali znam da sam na dobrom putu.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prate vas mnogi klubovi, iz Italije, Engleske, Rusije, moguće je da odete u inostranstvo. Šta se dešava po tom pitanju?

- Trenutno ne razmišljam o tome. Fokusiran sam 100 odsto na dešavanja u mom klubu, u kome sam ponikao. Ostaje nam da na dve naredne utakmice potvrdimo ovu sjajnu godinu, gde smo igrali u tri takmičenja, i ponovimo prošlogodišnji uspeh kada je u pitanju domaća scena - diplomatski je završio Strahinja Eraković.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track