DA LI JE OVO NOVI DRES ORLOVA?! AKO JESTE - IZGLEDA BAŠ MOĆNO! Novi grb na grudima i zlatni detalji koji će oduševiti navijače!
Foto: Starsport

grmi

DA LI JE OVO NOVI DRES ORLOVA?! AKO JESTE - IZGLEDA BAŠ MOĆNO! Novi grb na grudima i zlatni detalji koji će oduševiti navijače!

Fudbal -

Isplivao novi dres reprezentacije Srbije za SP u Kataru?!

Orlovi će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u potpuno novim dresovima koji navijače sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Pre zvaničnog predstavljanja na društvenim mrežama je isplivala fotografija novog dresa naše reprezentacije i ako se ispostavi da su fotografije autentične prilično smo uvereni da će fudbalski fanovi u Srbiji biti veoma zadovoljni.

Poznata stranica "Todosobrecamisetas" otkriva kako će izgledati crveni dres Srbije.

Na grudima je novi grb reprezentacije na kome su tradicionalni simboli - dvoglavi beli orao, ocila, crveni štit, ljiljani... Tu su i zlatni detalji koji mu daju posebnu draž, kao i neupadljivi krstovi raspoređeni po čitavom dresu.

Kako vam se dopada?

NOVI GRB

Fudbalski savez Srbije nedavno je otkrio da će nove dresovi svih reprezentativnih selekcija krasiti novi grb sa kojim će se indentifikovati navijači.

Grb je inspirisan tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju.

"Dvoglavi beli orao datira još iz doba Nemanjića, a simbol je preuzet iz Vizantije. Nalazi se na crvenoj pozadini (štitu) što simbolizuje hrabrost i nekadašnje srpsko carstvo, uz motive zlatne boje. Kroz našu istoriju pojavljivali su se različiti tipovi orlova, a izabrani sa grba je jedan od njih. U sredini se nalazi osmougaoni štit sa ocilima i inspiraciju je pronašlo iz grba Kraljevine Srbije iz 1882. godine".

" Ljiljan je jedan od najučestalijih motiva u heraldici. Kod nas ih srećemo iz doba Nemanjića (grbovi, kruna, novac), a njihov simbol oslanja se na stihove iz Starog i Novog zaveta i na kult Bogorodice. Ljiljane su od nas preuzeli Kotromanići, pa su odatle potom uveli i u Bosnu. Identični ljiljani sa grba reprezentacije nalaze se i na sadašnjoj zastavi i grbu Republike Srbije", navedeno je na sajtu FSS.

Kurir sport

Bonus video:

00:52

ORLOVI PALE MOTORE: Piksi objavio spisak za Mađarsku i Dansku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track