MOŽDA JE OVO RAZLOG ZAŠTO PARTIZAN NIJE UZEO TITULU: Lazar Marković dao NULA golova tokom celog prvenstva! Da li je realno?!
Foto: Starsport

ozbiljan post

MOŽDA JE OVO RAZLOG ZAŠTO PARTIZAN NIJE UZEO TITULU: Lazar Marković dao NULA golova tokom celog prvenstva! Da li je realno?!

Fudbal -

Porazan bilans jednog od najboljih i najskupljih fudbalera crno-belih u domaćem šampionatu

Podatak za nepoverovati! Lazar Marković, jedan od najboljih, ali i najskupljih fudbalera Partizana u sezoni na izmaku nije postigao nijedan gol u Superligi. Zvuči neverovatno, ali je istinito. Za čoveka sa ubedljivo najjačom biografijom među igračima kluba iz Humske.

Lazar Marković
foto: Starsport

Lazar Marković (28) odigrao je 16 utakmica u Superligi ove sezone, a da na nijednom susretu nije zatresao mrežu protivnika. Igrao je protiv Proletera (dva puta), Vojvodine, Kolubare, niškog i kragujevačkog Radničkog (dva puta), Crvene zvezde (dva puta), Napretka (dva puta), Radnika, Mladosti, TSC i Čukaričkog. U Superligi je Marković upisao i skromne dve asistencije.

Lazar Marković
foto: Starsport

Međutim, golove je postizao u Kupu Srbije i na međunarodnim utakmicama. Opet, ne onoliko koliko su navijači Partizana želeli i očekivali. U kvalifikacijama za Ligu Konferencije i u grupnoj fazi odigrao je 14 mečeva za crno-bele, dao tri gola i imao četiri asistencije. U Kupu Srbije Marković je odigrao tri utakmice, dao jedan gol i upisao jedno uspešno dodavanje.

Lazar Marković
foto: Starsport

Lazaru Markoviću 30. juna ističe ugovor sa Partizanom. Nije poznato hoće li mu čelnici ponuditi novu saradnju. S obzirom da je bio jedan od najplaćenijih fudbalera u Humskoj, sa godišnjim primanjima u visini od oko 600.000 evra, ako se to i desi, vrlo je verovatno da će igrati za manju sumu, naravno ako pristane na nju. Realnije je da Lazar Marković napusti Humsku posle tri godine, otkada se vratio iz Fulama. Za njega su odranije interes pokazivali klubovi iz Turske, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Lazar Marković, Aleksandar Stanojević
foto: Starsport

Lazar Marković stigao je u Liverpul 2014. godine iz Benfike u transferu vrednom 25.000.000 evra! Engleski mediji su pisali da je tokom ugovora sa Liverpulom zaradio 13.000.000 evra, bez obzira što je više vremena proveo na pozajmicama u Fenerbahčeu, Sportingu, Halu, Anderlehtu i Fulamu.

Golman dao gol

I Borjan uspešniji

Golman Crvene zvezde Milan Borjan dao je više golova od Lazara Markovića u Superligi. Kapiten crveno-belih bio je strelac za svoj klub u poslednjoj utakmici protiv Voždovca (3:1), kada je realizovao jedanaesterac.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track