Fudbalerima Srbije sad frka i od Škota!

Nikom se ne preti

Fudbalerima Srbije sad frka i od Škota!

Fudbal -
Novi „orlovi“ Siniše Mihajlovića obećavaju samo borbu u Glazgovu i protiv Velšana u Novom Sadu, ali ne i sigurne bodove. Radosav Petrović: Škoti su, individualno gledano, ispod mnogih evropskih ekipa

Nekad se pričalo: „Idemo na pobedu“.Reprezentativci Srbije juče su počeli pripreme za prve kvalifikacione utakmice sa Škotskom - 8. septembra u Glazgovu i tri dana kasnije u Novom Sadu, gde će biti dočekani Velšani. Momci sa spiska selektora Siniše Mihajlovića, za razliku od svojih prethodnika iz ranijih generacija, izlazili su pred novinare s umerenim izjavama, svesni, valjda, da im skromno iskustvo i trenutni kvalitet ne daju pravo da bilo kome prete.Matija Nastasić, pojačanje Mančester sitija iz Fjorentine, obećava veliku borbu protiv Škota i Velšana na startu ciklusa za plasman na SP u Brazilu 2014. godine.- Očekuju nas dve teške utakmice s ostrvskim ekipama, ali mi smo spremni da se borimo. Da li ću igrati, to je pitanje koje će rešiti selektor. U timu imamo mnogo dobrih igrača na poziciji štopera, pa koga god da izabere, sigurno neće pogrešiti - rekao je Nastasić.Doskorašnji stanovnik Blekburna Radosav Petrović, pre prelaska u Genčlerbirligi, često je razgovarao sa čuvenim štoperom Škotske Kolinom Hendrijem, koji je bio njegov trener u premijerligašu.- Pričao sam s Hendrijem o Škotima i on smatrao da nemaju individualni kvalitet, da su pojedinačno gledano ispod mnogih evropskih ekipa, ali su spremni da se bore do iznemoglosti. Svima će biti teško na njihovom terenu - kaže Petrović.

Nenad Tomović i Zoran Tošić
Nenad Tomović i Zoran Tošić

Nastasić: Munjevito u SitiNastasić još nije upoznao Roberta Manćinija i klupske drugove, jer se priča o njegovom transferu iz Firence odvijala prebrzo, pa mu novi poslodavci još nisu sredili britansku vizu.- U životu mi se sve brzo dešava. Prvo odlazak u Fjorentinu, pa Siti, ali moj zadatak je da ostanem na zemlji i da budem fokusiran na teren. Imaću pomoć Kolarova u prilagođavanju i to mi mnogo znači. Mnogi me porede s Vidićem, jer sam jednom rekao da mi se dopada njegov stil igre. On je pravi primer kako treba da se ponaša igrač na terenu - rekao je Nastasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track