DEJAN STANKOVIĆ IMA OZBILJNU ZAMERKU, A TIČE SE KUPA SRBIJE: U Evropi se finale ne igra na kraju sezone! Mislite o tome!
Foto: Starsport

dobronamerna kritika

DEJAN STANKOVIĆ IMA OZBILJNU ZAMERKU, A TIČE SE KUPA SRBIJE: U Evropi se finale ne igra na kraju sezone! Mislite o tome!

Fudbal -

Trener Crvene zvezde smatra da treba da se ugledamo na većinu zemalja

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18.00 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraju finale Kupa Srbije protiv Partizana. Tom utakmicom biće stavljena tačka na srpski fudbal ove sezone, ako se izuzmu revanši baraž utakmica koje su na programu u nedelju.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Za razliku od velikog broja evropskih zemalja, gde se finale Kupa igra nekoliko kola pred kraj prvenstva, to sa Srbijom nije slučaj. Poslednjih godina, baš finale nacionalnog Kupa je utakmica kojom se okončava sezona.

Na taj detalj ukazao je i trener Crvene zvezde Dejan Stanković koji smatra da to nije dobro i da bi termin finala Kupa Srbije trebalo promeniti, tačnije utakmicu bi trebalo igrati ranije.

- U većini evropskih liga finale kupa se ne igra na kraju sezone. Mislim da bi o tome trebalo razmišljati. Prvenstvo je to sa kojim treba da se zatvori jedna sezona - bio je precizan Dejan Stanković.

A, da je trener Crvene zvezde apsolutno u pravu pokazuju i termini finala kupa ostalih evropskih zemalja. Čelsi i Liverpul su finale FA kupa odigrali 14. maja, a slavio je tim sa Enfilda posle boljeg izvođenja penala. Nekoliko dana kasnije usledila je završica Premijer lige.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Španci su recimo još ranije dobili pobednika Kupa kralja, jer je Betis posle penala 23. aprila bio bolji od Valensije. U Italiji je pobednik Kupa bio poznat 11. maja, kada je Inter posle preokreta savladao Juventus. Kod Francuza, Nant je bio bolji od Nice 7. maja.

Jedni od retkih koji su odstupili od pravila da finale Kupa bude odigrano pre kraja prvenstva bili su Nemci. Nedelju dana po okončanju Bundeslige 21. maja, Lajpcig je pobedio Frajburg posle penala. Tako je još u Rusiji, Grčkoj, Portugalu, Hrvatskoj...

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Onako kako kaže Dejan Stanković je u Holandiji, Belgiji, Austriji, Švajcarskoj, Poljskoj, ali i u okruženju, u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji...

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track