Prosinečki: Zvezda je sad u groznom stanju

Jedan je Žuti

Prosinečki: Zvezda je sad u groznom stanju

Fudbal -
Niko u klubu sedam meseci nije primio platu, nisam mogao da izdržim stalne pretnje štrajkom, kaže Robert Prosinečki

Robi je zvezdaš!Robert Prosinečki mnogo voli Crvenu zvezdu, što je još jednom potvrdio u Zagrebu kada je istakao da će se u Zvezdu vratiti, ali ne i u Dinamo, klub u kojem je ponikao.Prosinečki (43) pre dve nedelje je iznenada napustio Crvenu zvezdu, u kojoj je započeo trenersku karijeru. O svojim ranama iz Beograda pričao je za zagrebački Jutarnji list i još jednom ponovio šta mu znači Crvena zvezda i zašto je na oproštaju od Marakane plakao.- Situacija u Zvezdi već duže vreme ne valja, nisam više mogao da izdržim stalne pretnje štrajkom. Klub je u groznom stanju, već sedam meseci niko od 215 zaposlenih nije primio platu. Šest meseci pokušavam da motivišem igrače bez ikakve naknade. Iako je celi stadion tražio da ostanem, nisam više mogao, pukao sam - emotivno priča Prosinečki i nastavlja:- Suze? Jebi ga, Zvezda je moj klub. Sve igrače sam uglavnom ja doveo, neke i afirmisao. Ova Zvezdina ekipa ima veliku budućnost. Potvrdili su to protiv Bordoa. Ako ih ne razjure, za dve do tri godine to će biti veliki tim, koji će ući u Ligu šampiona.Prosinečki kaže da je iz Crvene zvezde otišao svojom voljom, a da su ga iz Dinama tri puta terali. Zato za njega postoji samo jedan klub.- Dinamo je moja prošlost, a iz Zvezde sam otišao jer je postalo neizdrživo. U Dinamu su mi pokazali vrata i rekli - idi, ne trebaš nam, dok je u Zvezdi ceo stadion skandirao - ostani! To su dva različita rastanka... U Dinamo se sigurno nikad više neću vratiti, dok u Zvezdi nisam zatvorio vrata - zaključio je Robi, koji je dobio ponudu da postane selektor Kameruna.

Duguju mu 280.000 evra

Crvena zvezda, prema nekim informacijama, Pro­si­neč­kom duguje čak 280.000 evra.

- Dugovi su moja sudbina. Bilo gde da dođem, na kraju se završi ili sudskom tužbom, ili ne dobijem ni dinara. Uvek su neki repovi, iako se nadam da sa Zvezdom neće završiti kao s Dinamom, otpisivanjem duga - nada se Robi.

Miha nema napadačaProsinečki kaže da su u Srbiji klubovi, konkretno Crvena zvezda i Partizan, važniji od reprezentacije, što nije slučaj s Hrvatskom.- Miha više nema Stankovića, Žigića, Pantelića, Jovanovića, Vidića. Nije našao ekipu koja može da parira Hrvatskoj i Belgiji. Njegov najveći problem je što nema napadača - smatra Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track