SPORTISTI I PRIVREDNICI POSETILI SRBE U VUKOVARU: Leković doneo opremu, u delegaciji bili Pižon i Tomašević!
Foto: Privatna arhiva

svoji uz svoje

SPORTISTI I PRIVREDNICI POSETILI SRBE U VUKOVARU: Leković doneo opremu, u delegaciji bili Pižon i Tomašević!

Fudbal -

Reprezentacija Srba iz Hrvatske dobila dresove za prvenstvo manjina Evrope na kojem će učestvovati

Delegacija sastavljena od privrednika i sportskih radnika iz Srbije posetila je Vukovar i Dalj. Na čelu je bio Nebojša Leković, bivši generalni sekretar Crvene zvezde, a u delegaciji su bili Vladimir Petrović Pižon, Dejan Tomašević i Ivica Momčilović.

Nebojša Leković
foto: Privatna arhiva

Gosti su domaćinima donirali opremu koju će koristiti Fudbalska reprezentacija Srba iz Hrvatske, kao i Fudbalski klub Vuteks-Sloga iz Vukovara.

– Svesni smo da je ovo više od igre i više od fudbalske posete. Došli smo „svoji kod svojih“, da posetimo naše ljudi, da vidimo sa kakvim se problemima susreću, ne samo u sportu, nego i u životu. Pokušaćemo preko privrednika da uspostavimo mostove jer je veoma važno da Srbija kao zemlja bude prisutna ovde i da pokušamo da otvorimo nova radna mesta kako bi ljudi ostajali. Veoma je teško vreme tako da se moramo posećivati i moramo biti zajedno, inače nema opstanka – pojasnio je Nebojša Leković, koji je nedavno najavio i kandidaturu za predsednik FS Srbije.

Nebojša Leković
foto: Privatna arhiva

Fudbalsku reprezentaciju Srba iz Hrvatske od 24. juna čeka Evropeada, odnosno evropsko prvenstvo nacionalnih manjina, a već polako počinju sa pripremama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track