ISTORIJSKOG USPEHA IZ BARIJA RADO SE SEĆA ČLAN ZLATNE GENERACIJE STOŠIĆ: Zvezda će uvek biti velika!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

PODVIG ZA SVA VREMENA

ISTORIJSKOG USPEHA IZ BARIJA RADO SE SEĆA ČLAN ZLATNE GENERACIJE STOŠIĆ: Zvezda će uvek biti velika!

Fudbal -

Crvena zvezda obeležava 31 godinu od osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju, kada su crveno-beli posle boljeg izvođenja penala savladali Marselj. Bio je to najveći uspeh u isroriji jugoslovenskog fudbala, a najdražih trenutaka u karijeri se prisetio i član istorijske generacije – Vlada Stošić.

- To je bila najuspešnija godina u istoriji Crvene zvezde. Imao sam sreću da uz Belodedića imam najviše nastupa u toj sezoni, tako statistika kaže. Tako da, godina je bila izuzetna u svakom pogledu. Mislim da su Dragan Džajić i Ljupko Petrović, koji su radili na sastavljanju ekipe, to vrhunski odradili, ali su u isto vreme imali sreću da u sastavu imaju stvarno vrhunske fiudbalere – rekao je Stošić.

Dotakao se Stošić i novijih uspeha voljenog kluba, ali i naglasio da je Zvezda dominantna na ovim prostorima.

- Zvezda već pet godina uzastopno osvaja titule u Srbiji, čime pokazuje da se stabilizovala u tom delu Evrope i da ide istim onim putem kojim je Zvezda išla od svog osnivanja. Smatram da novac ima veliku ulogu u uspesima na evropskom nivou, a to je na našim prostorima dosta teško imati. Zvezda će i dalje držati primat u Srbiji i na Balkanu, a naravno da bi svi mi voleli da ponovo dođe dan kada će Zvezda da bije bitku za osvajanje nekog od tri evropska trofeja. Zvezda će uvek biti velika i jaka, ali za velike uspehe na evropskom nivou, potrebno je dosta novca – zaključio je Vlada Stošić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track