UMESTO DZJUBE NA MARAKANI ZAMBIJAC! Na preporuku Grofa Božovića, angažovan vezista iz Rusije za afrički tandem: Kanga - Kangva!
Foto: Profimedia

PRVO POJAČANJE

UMESTO DZJUBE NA MARAKANI ZAMBIJAC! Na preporuku Grofa Božovića, angažovan vezista iz Rusije za afrički tandem: Kanga - Kangva!

Fudbal -

Crvena zvezda je prvo pojačanje za narednu sezonu angažovala u Rusiji, ali na Marakanu nije stigao dugo najavljivani napadač Zenita Artjom Dzjuba. Umesto njega, dres Crvene zvezde će obući Zambijac Kings Kangva!

Doskorašnji fudbaler ruskog potpisao je četvorogodišnji ugovor sa petostrukim uzastopnim prvakom Srbije. Kangva igra na poziciji centralnog veziste.

Vezista iz Zambije je 1999. godište i od 2019. godine igra za Arsenal iz Tule u ruskoj Premijer ligi. Došao je direktno iz Zambije iz kluba Bildkon FK i to za samo 250.000 evra.

U Rusiju je stigao u julu 2019. godine, a samo šest meseci ranije je sa 20 godina počeo profesionalnu karijeru. Ove sezone je odigrao 23 utakmice u Premijer ligi Rusije, ruskoj ligi za igrače do 19 godina i Kupu Rusije.

Postigao je šest golova i imao šest asistencija kao centralni vezista, što je dobar učinak za igrača takvog tipa. Dobio je i šest žutih i jedan crveni karton ove sezone.

Može da pokrije i poziciju ofanzivnog veziste, dok je ranije igrao i na poziciji desnog veznog fudbalera. Preporučio ga je bivši trener crvene zvezde Miroslav Grof Božović, koji je imao samo reči hvale za Kangvu.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Na sredini trenera crveno-beli već imaju Gabonca Gelora Kangu. Dakle, u Crvenoj zvezdi ćemo sada imati zanimljiv afrički tandem: Kanga - Kangva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track