ŠOKANTNO, ČUVENI ITALIJAN MOŽDA BUDE TRENER PARTIZANA: Bivši as Milana ponuđen je crno-belima! Uprava još nije odlučila
Foto: Printskrin/Jutjub

ozbiljan kandidat

ŠOKANTNO, ČUVENI ITALIJAN MOŽDA BUDE TRENER PARTIZANA: Bivši as Milana ponuđen je crno-belima! Uprava još nije odlučila

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler "roso-nera" spreman je da dođe na pregovore u Beograd

Čelnici Partizana uveliko tragaju za trenerom posle odlaska Aleksandra Stanojevića. Jedan od kandidata je Marko Simone, Italijan koji je kao fudbaler žario i palio u Milanu devedestih godina prošlog veka.

Marko Simone
foto: Printskrin/Jutjub

Marko Simone (53) ponuđen je čelnicima Partizana, piše portal Mozzartsport. Preporuku je dala jedna menadžerska agencija koja uspešno sarađuje sa crno-belima.

Čelnici Partizana spremni su da pregovaraju sa Markom Simoneom, da čuju njegov plan, viziju koju ima. On je samo jedan od kandidata, a odranije je poznato da su na listi Mladen Krstajić, Marko Nikolić, Vladimir Ivić, Branko Brnović, Saša Ilić... Krstajić ne želi da se vraća u srpski fudbal, Nikolić ima ponude iz Rusije, a Ivić iz Izraela.

Miloš Vazura, Ivica Iliev, Partizan
foto: Starsport©

Marko Simone trenersku karijeru počeo je u Monaku 2011. godine. Posle osam meseci dobio je otkaz, a potom je radio kao sportski direktor švajcarske Lozane, pa trener. Potom se vratio u Francusku, gde je vodio ekipe Tura i Lavala. Kasnije je birao egzotične destinacije poput Tunisa, Tajlanda i Maroka. Poslednji angažman imao je u francuskom drugoligašu Šateruu, koji je vodio od marta do oktobra 2021.

Lotar MAteus
foto: Profimedia

Partizan je u svojoj istoriji imao nekoliko stanih trenera koji su ostavili dubok trag u klubu. Novija istorija pamti Nemca Lotara Mateusa koji je sa Partizanom igrao prvu Ligu šampiona u sezoni 2003/2004. protiv "galaktikosa" iz Reala, Marselja i Murinjovog Porta, koji je te sezone osvojio takmičenje.

Avram Grant
foto: Starsport

Izraelac Avram Grant osvojio je titulu sa Partizanom u eri Dragana Đurića 2012. godine i on je poslednji strani trener u Humskoj. Slabije rezultate imao je Jirgen Reber 2006, nemački strateg. Među prvim stručnjacima u istoriji kluba koji su trenirali igrače Partizana bio je Mađar Ilješ Špic, dvostruki šampion države. Klub pamti i njegovog zemljaka Gezu Kaločaja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track