POGBA OJADIO JUNAJTED: Za svaki odigran meč dobio po 1.130.000 evra! Neverovatno koliko su Đavoli BACILI NOVCA na Francuza!
Foto: AP

veliki promašaj

POGBA OJADIO JUNAJTED: Za svaki odigran meč dobio po 1.130.000 evra! Neverovatno koliko su Đavoli BACILI NOVCA na Francuza!

Fudbal -

Mančester junajted je potvrdio da će francuski reprezentativac Pol Pogba krajem juna postati slobodan igrač.

Francuz koji je u redove Junajteda stigao kao ogromno, skupoceno pojačanje nije opravdao očekivanja i ogroman novac koji je klub sa Old Traforda uložio u njega.

Pogba je stigao u Junajted 2016. godine iz Juventusa za tada rekordnih 105 miliona evra.

Pogbina početna plata iznosila je 10 miliona evra po sezoni, kasnije je pala na devet miliona, a dobijao je i nešto manje od 3,5 miliona evra za marketinška prava i 2,2 miliona po plasmanu Junajteda u Ligu šampiona. U njegovoj eri Junajted je četiri puta izborio plasman u LŠ. Zanimljivo po isteku ugovora dobiće još 4,5 miliona evra bonusa za lojalnost klubu. Taj bonus bio je jedan od uslova kada ju potpisivali ugovor 2016. godine.

"Bonus za lojalnost je uvreda za navijače koji od osvajača Svetskog prvenstva nikada nisu dobili ono najbolje tokom razočaravajućeg mandata u klubu" ističe izvor Dejli mejla.

Dakle, Pogba je ukupno koštao Junajted nešto više do 256 miliona evra. To je 1,13 miliona po utakmici (odigrao 226), odnosno 6,6 miliona evra po svakom od 39 postignutih golova.

Što je mnogo, mnogo je...

Kurir sport/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track