POLEĆEMO! Haland preti Srbiji na prvom meču Lige nacija! Norveška večeras (20.45) gostuje na Marakani
Foto: EPA/LISE ASERUD, Starsport©

LIGA NACIJA

POLEĆEMO! Haland preti Srbiji na prvom meču Lige nacija! Norveška večeras (20.45) gostuje na Marakani

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" igra utakmicu prvog kola B Lige nacija.

Protivnik je Norveška, predvođena Erlingom Halandom, koji je nedavno obezbedio transfer u Mančester siti, gde će, prema informacijama sa Ostrva, na nedeljnom nivou zarađivati više od 440.000 evra.

Erling Haland
foto: EPA/LISE ASERUD

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi na zanimljiv način je govorio upravo o mladom napadaču.

- Ko je Haland? - rekao je Piksi uz osmeh, pa se potom uozbiljio:

- Fantastičan igrač, neverovatan. Njegov prelazak u Siti sve govori. Može da stvori problem bilo kom timu na planeti, veoma je opasan, posebno u šesnaestercu - poručio je Stojković u Staroj Pazovi.

Piksi
foto: Starsport©

Pored Srbije i Norveške, u grupi igraju još Švedska i Slovenija.

- Naš cilj je da budemo prvi u grupi. Da li ćemo uspeti? Videćemo. Mislim da hoćemo, no, to moramo da pokažemo. Nemam dilemu da će igrači ovo shvatiti najozbiljnije. Sve četiri ekipe imaju podjednake šanse. Norveška je tim koji može da bude težak i biće takav, ne treba imati dilemu oko toga. Uvek smo našu strategiju bazirali na timskom duhu i zadovoljstvo mi je da vidim igrače solidarne na terenu i van njega. Verujem u ono što radimo i kvalitet koji imamo, samo treba da ga pokažemo - zaključio je Stojković, čija ekipa će u nedelju, 5. juna, ugostiti Sloveniju.

Orlovi
foto: Starsport©

Liga nacija B, grupa 4: Srbija - Norveška 20.45 Slovenija - Švedska 20.45

Srbija - Norveška (20.45, RTS) Beograd. Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet 50.000. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska). Pomoćnici: Adam Kupsik, Bartoš Hejnig (Poljska)

Srbija (3-2-4-1): Rajković - Milenković, Mitrović, Veljković - Kostić, Lazović - Gudelj, Lukić, Milinković-Savić - Mitrović, Tadić. Selektor: Dragan Stojković.

Norveška (4-3-3): Niland - Meling, Hanhe-Olsen, Ostigard, Pedersen - Torzbi, Berge, Odegard - El Junusi, King, Haland. Selektor: Stole Solbaken.

Prelep gol usred Osla Znao je Piksi kako s Norvežanima

Selektor Stojković se prisetio utakmica Jugoslavije protiv Norveške iz 1989. godine. Upravo je on u Oslu 14. juna bio strelac u pobedi rezultatom 2:1.

- To su bile kvalifikacije za Mundijal, igralo se u Oslu. Postigao sam prelep gol preko zida iz slobodnog udarca. Odlično se sećam. Lepa istorija za naš fudbal, ali je davna prošlost. Očekujem da se nastavi kontinuitet koji smo imali početkom prošle godine. Ofanzivni fudbal, mentalitet, verovanje - rekao je Stojković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track