VEĆ SAM SE BIO PREDAO, A ONDA MI JE ON SPASAO ŽIVOT: Kako je čuveni jugoslovenski golman ostvario najvažniju pobedu u karijeri
Foto: Instagram/damirsq

LEPA PRIČA

VEĆ SAM SE BIO PREDAO, A ONDA MI JE ON SPASAO ŽIVOT: Kako je čuveni jugoslovenski golman ostvario najvažniju pobedu u karijeri

Fudbal -

Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije, Damir Štajner, otkrio je da je tokom 2021. godine prolazio kroz teške trenutke i da je jedna poruka napravila preokret.

Štajner, koji je godinama unazad bio šef misije srpskih timova na zimskim i letnjim Olimpijskim igrama, dok ga na toj poziciji na leto 2021. godine nije zamenila Nataša Janković, na društvenoj mreži Tviter je otkrio i ko je idol iz detinjstva koji mu je pomogao.

- Malo ljudi zna da mi je pre godinu dana na današnji dan glasovnu poruku sa najtoplijim rečima poslao moj idol iz detinjstva Tomica Ivković i tako mi spasao život jer sam se već bio predao - poručio je Štajner.

On je dodao da je veliku ulogu imao i Jovan Simić koji je poznat po humanitarnom radu u Srbiji.

Ivković je legendarni jugoslovenski i hrvatski golman i trener, rođen je u Zagrebu, a tokom karijere je između ostalih branio za Dinamo Zagreb i Crvenu zvezdu.

Nakon Beograda menjao je klubove u Austriji, a uz kratko zadržavanje u Belgiji, stigao je u Portugal gde je branio do kraja karijere.

Tomislav Ivković
foto: EPA/STR

Od 1989. do 1993. godine je bio član slavnog Sportinga iz Lisabona, a karijeru je završio 1998. godine i od tada se bavi trenerskim poslom.

Za reprezentaciju Jugoslavije je branio 38 puta, osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. godine i bronzu na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, ali možda i najveća pobeda definitivno jeste poruka koju je poslao Štajneru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track