VELIKI ANDREA PIRLO POSETIO BEOGRAD I PORUČIO: Navijaću za Srbiju u Kataru! Srbi, tako vas je malo, a sjajni ste U SVIM SPORTOVIMA
Foto: Nenad Kostić

drag gost

VELIKI ANDREA PIRLO POSETIO BEOGRAD I PORUČIO: Navijaću za Srbiju u Kataru! Srbi, tako vas je malo, a sjajni ste U SVIM SPORTOVIMA

Fudbal -

Legendarni Italijan zna za koga će navijati na Svetskom prvenstvu

Andrea Pirlo, velikan fudbalske igre i legenda italijanskog i svetskog fudbala, otkrio je da će navijati za fudbalsku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Majstor fudbalske igre koji je nosio dres tri velikana Serije A Intera, Milana i Juventusa srećan je što je boravio u Beogradu i Srbiji.

Andrea Pirlo
foto: Nenad Kostić

Andrea Pirlo (43), zvanični je promoter sedmog po redu letnjeg fudbalskog kampa koji od 27. juna do 1. jula u Beogradu, na terenima FK Voždovac organizuju Banka Inteza i osiguranje Đenerali. Ove godine, sa italijanskim trenerima mogućnost treninga imaće i deca sa posebnim potrebama, iz amaterskog fudbalskog kluba "Mungosi", njih 15, koji vodi nekadašnji selektor futsal reprezentacije Srbije Aleksandar Kovačević.

Andrea Pirlo
foto: Nenad Kostić

Andrea Pirlo bio je počasni gost Beograda i Srbije. Na pitanje Kurira da li će navijati za fudbalsku srpsku reprezentaciju na mundijalu u Kataru, pošto Italijana neće biti na najvećoj svetskoj smotri fudbala, kroz smeh je odgovorio:

- Naravno! Pošto Italija ne učestvuje, navijaću za Srbiju!

Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić
foto: Beta/Branislav Božić

Legenda italijanskog fudbala govorio je o srpskim fudbalerima koji su ostavili trag u Seriji A, kako oni ranije, tako i ovi koji danas igraju.

- Radio sam i igrao sa velikim šampionima poput Mihajlovića i Stankovića. Nisam imao zadovoljstvo da treniram Vlahovića, jer sam napustio Juventus, mada bih voleo. Izuzetan talenat, dečko na mestu, velika budućnost je pre njim. U Italiji je igralo mnogo kvalitetnih srpskih fudbalera. Uvek su dolazili talentovani igrači, sa mnogi volje, želje i elena da uče i dokazuju se. Mi Italijani znamo da su Srbi sjajni fudbaleri, košarkaši, teniseri... Čestitam vam na tome jer niste brojni kao narod.

Andrea Pirlo
foto: Nenad Kostić

Govorio je čuveni Andrea Pirlo o sličnosti sa Srbinom Sergejom Milinkovićem-Savićem.

- Fizički smo različiti. Ha, ha, ha... Veže nas isti broj na dresu! Sergej je elegantan igrač, ima izuzetnu fizičku snagu. Lepo je videti ga na terenu, pokazuje neverovatne stvari, iako je visok preko 190 cm. To nemaju svi i po tome je jedinstven.

Andrea Pirlo
foto: Nenad Kostić

Prisetio se svoje karijere Pirlo, početaka u Breši, a potom neverovatne karijere u Seriji A.

- Imao sam sreću da igram u tri najveća italijanska kluba. Kao dete navijao sam za Inter i dolazak u redove "nero-azura" za mene je bilo ostvarenje sna. Tamo me je zatekao period tranzicije i otišao sam u Milan, gde sam dao najbolje od sebe. Rekao bih da je to bila velika sreća za mene, jer sam na San Siru proveo deset najlepših godina svog života, nema šta nismo osvojili. Posle sam odigrao još četiri godine za Juventus. U suštini nema razlika između ta tri kluba, veliki su sa ogromnom željom da stalno pobeđuju.

Analizirao je Pirlo situaciju, da je u modernom fudbalu sve manje kreativaca sa loptom, klasičnih "desetki".

- Mislim da i dalje ima majstora fudbala, ali se fudbal godinama razvija i menja. Ranije je bilo dosta "desetki", sada je manje, jer treneri preferiraju drugi način igre. Opet, ima fudbalera na drugim pozicijama koji igraju sjajno i koji su prave fudbalske zvezde.

Andrea Pirlo
foto: Nenad Kostić

Pirlo je više nego ozbiljno shvatio svoju ulogu ambasadora fudbala u radu sa decom.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu, povodom inicijative posvećene deci. Klinci su naša budućnost. Svi smo nekada bili deca, voleli smo fudbal i imali snove da zaigramo na svetskom prvenstvu. Ja sam svoje snove uspeo da ostvarim. U fudbalu je potrebna velika strast, volja i želja, da se popravljamo svaki dan jer nikada ne prestajemo da učimo. To sam radio od malih nogu, a radim i sada, kada sam odrastao. Zato deca treba da imaju snove, a posle kako rastu treba da ih ostvaruju - zaključio je Andrea Pirlo.

Andrea Pirlo
foto: Nenad Kostić

Velikana italijanskog i svetskog fudbala u zgradi Banke Inteze na Novom Beogradu pozdravili su ministar sporta Vanja Udovičić, ambasador Italije Karlo Lo Kašo, menadžment kompanija Đenerali i Banka Inteze Luiđi Fucio, Đanluka Koloći, Darko Popović, Dragan Filipović, kao i organizator kampa Marko Skembri.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track