HRVATI POSLE BRUKE DOČEKUJU SVETSKOG ŠAMPIONA! Dalić: Pokušaćemo da se iskupimo
Foto: profimedia

liga nacija

HRVATI POSLE BRUKE DOČEKUJU SVETSKOG ŠAMPIONA! Dalić: Pokušaćemo da se iskupimo

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da situacija nije laka, ali da će pokušati da se iskupe za uvodni poraz u Ligi nacija.

"Situacija nije ugodna ni lagana. Igračima je kraj sezone, neki razmišljaju o transferu, neki o oporavku, neki o odmoru. Pokušaćemo da se iskupimo kako bi 'isprali' poraz protiv Austrije. Nije lako slede nam tri teške utakmice, dve protiv Francuske, jedna protiv Danske", rekao je Dalić, prenela je Hina.

Reprezentacija Hrvatske će u ponedeljak u Splitu dočekati selekciju Francuske, u meču drugog kola divizije A Lige nacija.

Hrvatska je prethodno u petak poražena na domaćem terenu od Austrije (3:0), dok je Francuska u Parizu izgubila od Danske (2:1).

Dalić je dodao da je poraz od Austrije uzdrmao ekipu.

"Nezgodno vreme, nezgodan poraz koji nas je uzdrmao, nismo ga očekivali. Međutim, nemam šta da prigovorim momcima", rekao je Dalić.

Hrvatski selektor je istakao da toj reprezentaciji "ne leži Liga nacija", ali i dodao da nema govora o predaji.

"Ne dolazi u obzir da se predamo, svaka utakmica je važna. Nema ni govora o predaji. Ne tražim nikakav alibi", istakao je on.

Hrvatska
foto: Profimedia

Dalić je otkrio u kom sastavu će igrati Hrvatska na "Poljudu".

"Braniće Livaković (Dominik), desni bek će biti Juranović (Josip), Vrsaljko (Šime) se vraća, možda će biti spreman za Dansku. Levi bok će biti Sosa (Borna) ili Barišić (Borna). Na štoperskim pozicijama će biti Erlić (Martin), koji će dobiti svoju šansu, Vida (Domagoj), a tu je i Šutalo (Josip)", rekao je on.

U veznom redu će prema rečima Dalića igrati Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Luka Modrić, dok će u napadu konkurisati Josip Brekalo, Andrej Kramarić, Lovro Majer i Ante Budimir.

Dalić je dodao da svako ima pravo na mišljenje, ali da se ne obazire na kritike.

"Ne zamaram se previše s tim. Moj je posao da radim najbolje što mogu. Odveo sam Hrvatsku na tri velika takmičenja, drugi sam bio na svetu", rekao je Dalić.

Meč između Hrvatske i Francuske igra se u ponedeljak od 20.45.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track