SLAVLJE GRIZMANA! POBEDA GRLA NAZVANOG PO NADIMKU ŽENE! Pohvalio se na društvenim mrežama trijumfom u trci od 125.000 evra (VIDEO)
Foto: Profimedia

fudbal i konji

SLAVLJE GRIZMANA! POBEDA GRLA NAZVANOG PO NADIMKU ŽENE! Pohvalio se na društvenim mrežama trijumfom u trci od 125.000 evra (VIDEO)

Fudbal -

Za pobedu u grup 2 trci u Diseldorfu, nemačkom klasiku za omice, nagrada od 70.000 evra - kvota 6,7!

Fudbalska reprezentacija Francuske ne zna za pobedu u Ligi nacija, a u Parizu je prvi put u istoriji poražena od Hrvatske, ali je zato napadač "trikolora" Antoan Grizman imao razloga za slavlje. Doduše, ne zbog fudbala, već zbog konjskih trka.

Grizman je veliki ljubitelj galopa, a grlo iz njegove štale Tksope, pobedilo je u nedelju u grup 2 trci na 1600 metara, u nemačkom klasiku za trogode omice na travnatoj podlozi na hipodromu u Diseldorfu. Poznati fudbaler se odmah pohvalio na društvenim mrežama. Ime grla je ustvari nadimak koji je Antoan dao svojoj ženi Eriki Čoporeni, prelepoj Špankinji rođenoj u Baskiji. Venčali su se 2017. godine na tajnoj ceremoniji u palati iz 11. veka u Toledu (Španija).

Džokej Orelijen Lemetr je bio u sedlu pobednika, a Grizmanu kao vlasniku je pripala nagrada od 70.000 evra (nagradni fond 125.000), što u njegovom slučaju svakako ne igra veliku ulogu, s obzirom na to koliko zarađuje kao profesionalni fudbaler. Tksope je u treningu u Francuskoj kod Filipa Dekua. Kvota na pobedu na klađenju na totalizatoru je bila 6,7!

Prethodno je u ekvivalentnoj trci u Francuskoj, tzv "1000 gvineja" pobedila omica Mangustin, vlasništvo bivše NBA zvezde i legende francuske košarke Tonija Parkera, takođe uključenog u jaku industriju konjskih trka u Francuskoj.

Grizman je upamćen i po čuvenoj izjavi "da je imao veću tremu kada mu je trčao konj, nego kada je pucao penal na Svetskom prvenstvu".

Uz Veliku Britaniju i Irsku, Francuska i Nemačka su vodeće zemlje galopskog sporta u Evropi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track